Minden, amit az új Darkest Hour-lemezről tudni akartál

DarkestHour2014[1]

Jó párszor írtunk már a metalcore egyik alapbandájának számító Darkest Hour készülő kilencedik nagylemezéről, aminek tegnap végre majd’ minden fontosabb részletéről lerántotta a leplet a zenekar. Az új anyag a Godless Prophets & the Migrant Flora címet kapta, és várhatóan a jövő év elején fog megjelenni.

Mint ismeretes, a zenekar a lemez költségvetését egy igen jól sikerült indiegogo-kampánnyal kalapozta össze, majd a salemi Godcity Studiosban vették fel a cuccot Kurt Ballou (Converge + minden második kedvenc mocskos zenekarod) felügyelete mellett. A munkálatok során vendégként besegített egykori gitárosuk, Kris Norris is, aki dalszerzési ötleteivel, na meg pár szólóval színesítette az anyagot. A dallista a következő lesz:
darkest hour godless

  1. Knife in the Safe Room
  2. This is the Truth
  3. Timeless Numbers
  4. None of This is the Truth
  5. The Flesh & The Flowers of Death
  6. Those Who Survived
  7. Another Headless Ruler of the Used
  8. Widowed
  9. Enter Oblivion
  10. The Last of the Monuments
  11. In the Name of Us All
  12. Beneath it Sleeps

A lemezt az Indiegogo-kampányból kimaradtak a Southern Lord kiadásában szerezhetik majd be, már csak a konkrét megjelenési dátum maradt kérdőjeles, de a banda azt ígéri, hamarosan ez is kiderül.

Túl sokáig mondjuk nem húzhatják az időt, hiszen február közepén már indul is a lemez amerikai turnéja, amelyen olyan bandák kísérik majd John Henryéket, mint a Ringworm, a Rotten Sound, a Tombs és a Rivers of Nihil – ha Kurt Ballou producerkedése nem lett volna elég intő jel, a dalcímeket, na meg e társaságot elnézve már tényleg egészen egyértelműnek tűnik, hogy aki a 2014-es Darkest Hour lemez lecsiszolt, slágeres vonalának folytatásában reménykedett, az bizony csalódni fog – ebben a körben a nyers, koszos hangvétel tűnik dominánsnak.

Az amerikai körút után pedig jön Európa: április 18-án Budapestre is visszatér a banda, a Barba Negra Tracket fogják szétkapni a Parkway Drive és a Stick to Your Guns társaságában.