Milyen koncertre menjünk szerda este?

august-burns-red

Ma este megint elég sűrű napunk lesz koncertfronton, a főváros három különböző helyszínén három különböző stílus egy-egy nagyágyúja játszik. Megpróbálunk segíteni eldönteni, hogy ki nézze meg az August Burns Redet a Dürerben, ki menjen az A38-ra Less Than Jake-re, és ki válassza a Pro-Pain buliját a Barba Negra Trackben.

August Burns Red @ Dürer Kert

A pennsylvaniai banda a 2000-es évek metalcore-jának egyik megkerülhetetlen alakja, akik ezen az estén legjobb lemezüket, a tíz éve megjelent Messengerst idézik meg egy különleges bulin. A páratlanul intenzív megszólalással és elejétől a végéig tökéletes dalokkal felvértezett anyag nem hogy nem vesztett semmit az erejéből az évek alatt, de a felhígult metalcore-áradatban talán még nagyobbat is üt, mint annak idején, élőben meg aztán pláne garantáltan így lesz. A koncert vendégei az angol progmetalcore-os Oceans Ate Alaska és a budapesti modern metalos Inhale Me, további infók itt.

Kinek ajánljuk? Léggitárhősöknek és a Breakdownffy család sarjainak, meg mindenkinek, aki kíváncsi élőben a metalcore-történet egyik legnagyobb mesterművére.

Less Than Jake @ A38

A floridai ska-punk-legenda idén megjelent új kislemezével érkezik Budapestre, ami Vincent Fiorello dobos tanúsága szerint „az állapotot örökíti meg, mikor a nyugalomba belépő káosz felismerését követően az ember szükségét érzi annak, hogy kitisztíthassa a fejét.” Ez a fejkitisztítás pedig ezen az estén leginkább a fúvósokkal felvértezett punkrock-dalok végigtáncolásában és -éneklésében fog megnyilvánulni, ezúttal épp az A38 Hajó fedélzetén. A koncert vendége a Yellow Spots, akik a morbid humorú rockabilly-dallaik mellett szellemi atyjuk és dobosuk, Schleki születésnapjának megünneplésével is tesznek majd a jó hangulatért. További infók itt.

Kinek ajánljuk? A táncoslábúaknak, akik szerda este is a szombat esti lázt érzik a vérükben.

Pro-Pain @ Barba Negra Track

Hiába támadták meg és verték össze elég durván Gary Meskilt találomra a múlt hónapban Brüsszelben, a New York-i hardcore-zenészt nem olyan fából faragták, hogy egy ilyen eset miatt túl sok ideig üljön a kispadon. Ennek szellemében ma két év után újra Budapesten játszik zenekarával, a Pro-Painnel, méghozzá a Barba Negra Trackben nyomnak egy szabadtéri bulit. A Budapest Hardcore Superbowl elnevezésű, hagyományteremtő célú estén fellép a műfaj számos hazai alakja is, úgy mint a Don Gatto, a Seek & Destroy, a Dirty Dawn és a Sonic Rise. További infók itt.

Kinek ajánljuk? Az NYHC-ujjtetkósoknak, akik elaludni is csak a Crumbsuckers-bakelitekkel a párnájuk alatt tudnak.