Mike Shinoda előállt egy háromszámos, gyásszal teli szólóanyaggal

mikeshinoda

A Linkin Park legfőbb dalszerzője, Mike Shinoda tegnap különösebb felhajtás nélkül, szinte teljesen váratlanul közzétett egy háromszámos kislemezt. A Post Traumatic EP dalainak központi témája mi más is lehetne, mint Chester Bennington énekes tavalyi halála. Mike az anyaghoz mellékelt üzenetében igyekszik leszögezni, hogy a három új dal nem Linkin Park, nem is Fort Minor, egyszerűen csak saját maga:

Az elmúlt hat hónap egy hullámvasút volt. A káosz közepén elkezdtem úgy érezni, hogy nagyon hálás vagyok – nektek, a sok megemlékezésért és támogató üzenetért, a karrieremért, ami miattatok van, és egyáltalán az alkotás lehetőségéért.

Ma megosztok veletek három dalt, amelyeket egyedül írtam és csináltam meg, és a vizuális körítésüket is magam filmeztem, festettem és szerkesztettem. Alapjában véve a gyász egy személyes, bensőséges dolog. Épp ezért ez a három dal nem Linkin Park, nem is Fort Minor – egyszerűen csak én vagyok.

Mindig is a művészethez fordultam, ha valahogyan el kellett rendeznem magamban az előttem fekvő bonyolult és bizonytalan utat. Nem tudom, hogy ez az út merre vezet, de hálás vagyok, hogy veletek együtt haladhatok rajta.

A Post Traumatic EP nem könnyű hallgatnivaló, épp azért, mert iszonyatosan érződik rajta, hogy Mike még mindig nem igazán tud mit kezdeni magával Chester halála óta, sem személyes szinten, sem pedig abból a szempontból, hogy azóta „egész élete munkája a kibaszott levegőben lóg.” Ezt egyébként az Over Again című dalban mondja ki, ami talán a legkomorabb a három tétel közül, de a másik kettőbe is érdemes belemerülni, súlyos gondolatok és sorok fűtik mindkettőt. Mindemellett a Watching As I Fall simán beillene egy újkori Linkin Park-slágernek is, a refrénje szinte ordít a rádiós játszásért. (Azt pedig remélhetőleg tényleg senki nem várja, hogy majd most végre jól megkapja a régóta várt dühöngős numetalját, mert akkor bizony csúfosan pofára fog esni.)

Ez egyébként a banda bármely tagjának első kiadványa Chester halála óta, bár Mike már a novemberi emlékkoncerten eljátszott egy új dalt, amelyet szintén az énekes elvesztése ihletett, és valószínűleg a későbbiekben egy Linkin Park-szám lesz belőle.