Mike Portnoyjal koncertezik Budapesten a Dream Theater

Progresszív metalban mindenképp 2023 egyik legnagyobb híre volt, hogy a Dream Theaterbe 13 év után visszatért az alapító dobos, Mike Portnoy, akivel máris egy új lemezen dolgozik a zenekar. Emellett pedig lesz turné is, méghozzá a banda 40. születésnapja alkalmából, és budapesti állomással, aminek november 1-jén a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont.

A turnéplakátról kiderül, hogy egy előzenekar nélküli, egész estés, An Evening With típusú előadás várható, ami valószínűleg a zenekar történetének összes korszakát lefedi majd, legalábbis erre utal az, hogy a plakáton a Dream Theater történetének összeslemez borítójából el van rejtve valami apró részlet. Emellett nemrég maga Portnoy is kijelentette, hogy egyáltalán nincs ellenvetése azzal szemben, ha a zenekar továbbra is műsoron akarja tartani azokat a dalokat, amik az ő távollétében Mike Mangini dobossal készültek. Sőt, a visszatérő zenész arról is beszélt, hogy szerinte mostantól újra több lesz a váratlan fordulat a setlistekben, mert a többi tag hajlik arra, hogy ne minden este egyforma műsort játsszanak, ahogy az elmúlt bő 10 évben szokásuk volt.

A jegyértékesítés a nagyközönségnek április 12-én indul, de a Concerto Music early bird hírlevelére feliratkozók már április 9-én hozzájuthatnak a legjobb helyekhez. További részletek a facebookos eseményben.