Mi lesz veled Defeater? – távozott a zenekar agya a csapatból

Mélységesen lesújtó hírek érkeztek éjjel az idén a Rockmaratonon is fellépett, majd novemberben a Never Say Die-ra is érkező Defeater háza tájáról: Jay Maas gitáros (aki amúgy remek producer is) távozott a zenekarból – valószínűleg kirúgták. A zenekar a következő nyilatkozatot adta ki:

„A hétvége során eldöntődött, hogy személyes és kreatív ellentétek miatt Jay Maas nélkül folytatjuk tovább a zenekart. Minden Defeater koncert és turné megy tovább, ahogy az eddig tervezve volt, a legjobbakat kívánjuk Jay-nek a jövőbeni tevékenységeihez. Köszönjük.”

Jay Maas a zenekar egyik alapítója volt, a zenekar eddig megjelent mind a négy nagylemezének egyik legfőbb szerzője, a legutóbb megjelent, általunk is méltatott Abandoned c. anyag legtöbb témája is az ő agyszüleménye. Jay Maas ezenkívül producerként is dolgozik saját stúdióval, a zenekar több anyagán is ő volt a hangmérnök, a Defeater felismerhető hangzásáért is ő volt a legfőbb felelős. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz így a zenekarral – a novemberi magyar dátumon sem lesz már ott. Mit szóltok?