Metalfest Open Air Fesztivál 2010.05.21-23.

2010 májusában megrendezésre kerül Magyarországon egy olyan volumenű, több napos metal fesztivál, amelyre még soha nem volt példa hazánkban.
A Metalfest Open Air névre keresztelt gigabuli lesz Európa legnagyobb, öt állomásból álló fesztiválja 2010-ben, melynek magyar állomása május 21-én startol és három napon át naponta 8-10 nemzetközi csapat lép majd színpadra!
A 2010-es hazai Metalfest Open Air Fesztiválon már biztosan megnézhetitek majd a következő csapatokat: az amcsi prog / thrash metal istenség Nevermore fellépései évek óta elkerülték hazánkat, de végre újra ellátogatnak hozzánk! A svéd Amon Amarth is a főzenekarok sorát gyarapítja a májusi csillebérci bálon. Különleges visszatérő-show várható a Decapitated-től és az Eluveite is speciális műsorral készül. A fellépők között található még Sonata Arctica és a Korpiklaani is, akik az utóbbi időben több alkalommal jártak nálunk de 2010-ben csak a Metalfesten lesznek láthatóak! A tavalyi éveben a Hegyalján bizonyító Finntroll, a germán power metal istenség Brainstorm, a Legion Of The Damned, Powerwolf és ezzel még egyáltalán nincs vége…

A Nuskull olvasók számára leginkább érdekes hír pedig a Lamb of God részvétele a fesztiválon:

„A magyar MetalFest és Skalar Music példaértékű együttműködésének köszönhetően hatalmas örömmel jelenthetjük be, hogy a májusi csillebérci MetalFest egyik főbandájaként végre Magyarországon is fellép az új évezred egyik legnagyobb hatású amerikai metal csapata, a richmondi Lamb Of God ötös.
A 15 évvel ezelőtt a nem igazán átgondolt Burn The Priest néven megalakult zenekarból egyetlen underground kiadványt követően lett Lamb Of God, majd a 2000-es New American Gospel és a 2003-as As The Palaces Burn albumok technikás és brutális zenéje megalapozta a magát „tiszta amerikai metal”-ként jegyző banda hírnevét. A 2004-es Ashes Of The Wake és a 2006-os Sacrament lemezek már egy major kiadó, az Epic szárnyai alatt jelentek meg, de az ötös zenéje mit sem veszített kíméletlen, szélsőséges jellegéből. A Billboard lista Top 10-jébe is bekerült Sacrament a 2006-os év legsikeresebb metal kiadványa volt, amely még Grammy-jelölést is hozott a csapatnak.
A Sacrament album turnéja 19 hónapon át tartott, játszottak Ozzyval, a Slayerrel, a Megadeth-tel, felléptek számos európai és tengerentúli fesztiválon, a koncertezős ciklust pedig egy önálló arénaturnéval zárták le. 2008. a pihenés, a lemerült elemek újratöltésének időszaka volt, majd 2009. februárjában Wrath címmel egy újabb energiabombát szabadítottak a gyanútlan világra, amely a Billboard lista 2. helyén nyitott. Egy önálló világturnét követően a Metallica vendégeként játszhattak Európában és Amerikában, 2010-ben pedig a világ legnagyobb metal fesztiváljain a főszínpadon van bérelt helyük.
A 2010-ben ismét Grammy-jelölést kapott Lamb Of God magyarországi bemutatkozására a csillebérci MetalFestnél alkalmasabb helyszínt keresve sem lehetne találni!”

A Lamb of God legutóbbi bécsi bulijáról itt olvashatod beszámolónkat.

www.metalfest.eu/
http://hammerworld.hu/
www.lamb-of-god.com/
www.myspace.com/lambofgod