Metal Blade-hírcsomag

Talán kezdjük is a legfontosabbal: a hardcore legenda Sick Of It All a tél folyamán lebonyolít egy Európa-turnét Persistence Tour 2008 címszó alatt, és a műfaj bálványai olyan zenekarokat hoznak magukkal, mint a Terror, a Born From Pain, valamint a Heaven Shall Burn! Magyar dátumról egyenlőre nincs információ, de tudjátok, a remény hal meg utoljára.

Az eddigi időpontok közül a hozzánk legközelebb eső helyszín természetesen Bécs, nevezetesen a Gasometer, ahol december ötödikén lehet elcsípni a csomagot, ugyanis a további nyilvánosságra hozott dátumok csak Németországot (több ízben is), Belgiumot, Franciaországot, Angliát és Hollandiát érintik.

A német deathcore reménység Anima nemrég fejezte be debütalbumának munkálatait – a sokat mondó Rape Of Harmonies stúdió falai között -, mely The Daily Grind címmel fog augusztus végén a megfelelő lemezboltok polcain landolni. A zenekar érdekessége az, hogy a legidősebb tag 19 éves, míg a többiek épp hogy betöltötték a 16-ot. A kiadói ajánlás szerint a The Black Dahlia Murder és a Job For A Cowboy rajongói biztosan csípni fogják az új üdvöskét is, azonban akik átlátnak a hazabeszélésen, nyilván gyanakodni kezdenek, hogy mi is az igazság. Nekik adatott meg a banda MySpace oldala a mihamarabbi száundcsekkhez.

További fontos hír, hogy a Whitechapel várva-várt második nagylemeze, a This Is Exile ingyen és bérmentve végighallgatható a kiadó által létrehozott The New X-Treme honlapon. A korong holnap, azaz július 11-én jelenik meg Európában.

Zárásként pedig megemlítenék egy érdekességet: az 1991 és 1998 között működő Overcast neve nyilván nem mond túl sokat egy hétköznapi zenehallgató számára, azonban ha megemlítjük, hogy a banda soraiból került ki a feloszlást követően a Killswitch Engage basszer Mike D’Antonio, valamint a Shadows Fall főnök Brian Fair, gyanítom hogy mindjárt többeknek csillan fel a szeme. Hőseink ha nem is új lemezzel rukkolnak elő, de augusztus végén kiadnak egy gyűjteményes albumot Reborn To Kill Again címmel, mely a zenekar legjobb dalainak újrafelvételeit fogja tartalmazni. A kiadvány persze nem is lenne trendi, ha a produceri munkálatokat nem Adam Dutkiewicz, a KSE munkamániás gitárosa végezné.