Megvannak az idei HangSúly helyezések!

Idén is szavaztunk a HangSúlyon, és ismét a szemetekbe tudunk nézni a győzteseket látva, ugyanis a legtöbb helyezéssel mindenképp meg vagyunk elégedve. 2013 legjobb albuma tizenhét zenei portál szavazatai alapján az egykori Neck Sprain, Sunday Fury, Wall Of Sleep és Mood tagokból álló, nem túl nagy meglepetésre doom metalt játszó Magma Rise második, The Man In The Maze című lemeze lett, olyan előadókat megelőzve, mint a Wisdom, vagy a Virrasztók.

Hangzóanyagok terén taroltak a ’Sabbath nyomdokain járó bandák, a legjobb debütalbumot az oldalunkon is nagy népszerűségnek örvendő, idén új lemezzel jelentkező Apey & The Pea készítette el, a második helyezett az Omega Diatribe, akiknek Iapetus című lemezéről hamarosan mi is írunk. A dobogó harmadik fokán a progresszív metal Miserium csücsül.

A legjobb koncertbanda a Watch My Dying lett, amivel abszolút egyet is érthet bárki, aki látta már élőben a WMD-ot, a második helyen pedig holtversenyben a Cadaveres és a Wisdom végzett. Ezzel a kategóriával mindössze annyi a gondunk, hogy nekünk nagyon hiányzott belőle például a Stubborn és a Képzelt Város (hogy csak két bandát említsünk), de persze elfogadjuk, hogy nem lett nekünk karácsony, hiszen ez a díjátadó kiválasztási mechanizmusából adódik.

A legjobb stúdióprodukcióért járó díjat a Wisdom, illetve a csapat gitárosa, Kovács Gábor zsebelhette be, aki személyesen felügyelte a felvételt, keverte és masterelte a lemezt. Ezen kívül a legjobb lemezborító is a Wisdom Marching for Liberty című albumához készült, és az artwork-veterán Havancsák Gyula munkája, akinek már sok jó borítót köszönhet a magyar zenei élet (mondjuk köztünk szólva a power metalosok fedlapja pont olyan lett, mint az összes eddigi Wisdom borító). Mindkét kategóriában az Apey & The Pea lett a második (a felvétel az R33-ban készült, a borítót pedig Kókai Barni készítette), holtversenyben a Cadaveresszel (SuperSize) és a Virasztókkal (Tóth Zoltán)

Mit gondoltok a helyezésekről, és ha nem értetek egyet, kiket láttatok volna szívesebben az egyes kategóriák győzteseiként?