Megvannak a Rockmaraton 2020 első fellépői

Harmincadik születésnapjára készül a 2020. július 6-11. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten a Rockmaraton. A jubileumi fesztiválra ma bejelentették az első zenekarokat, az első körben rögtön negyvenet.

Érkezik a német heavy/power metal nagyágyú, az Accept, a folkmetal megkerülhetetlen finn zászlóshajója, az Ensiferum és kanadai death metal-négyesfogat, a Kataklysm. A germán speed/thrash metal élvonalát a Destruction képviseli majd, a metalcore kedvelőknek pedig egy japán csemegével kedveskednek a fesztivál szervezői, jön a Crystal Lake. A svéd hardcore punk farkasfalka, a Wolfbrigade mellett a Quebec-i Get The Shot is kiadja majd minden fojtott indulatát a Szalki-szigeti színpadon, akárcsak az 1978-ban alakult, kultikus angol punkbrigád, a Cockney Rejects. Természetesen az igazán sötét tónusú zenéket kedvelők sem maradtak ki a sorból – a black metalt post-rockos elemekkel ötvöző Harakiri For The Sky az első a később még bővülő sorból.

A hazaiak közül már biztosan fellép többek között az Archaic, a Bornholm, a Cadaveres, a Counter Clockwise, a Don Gatto, a Jack, a Harmed, a Krampüs, a Nemecsek, az Omega Diatribe, a Sear Bliss, a Shapat Terror, a Tisztán A Cél Felé és a Watch My Dying. A jegyértékesítés már elindult, minden további információt az eseménynél megtalálsz.