Megvan az Opeth új állandó dobosa

A hamarosan Budapesten koncertező Opeth bejelentette, hogy megtalálta az új állandó dobosát Waltteri Väyrynen személyében. A 28 éves finn zenész korábban a Paradise Lostban játszott, ahonnan mindössze pár napja lépett ki hivatalosan, illetve Alexi Laiho kérészéletű Bodom After Midnight zenekarának is tagja volt.

Mikael Akerfeldt, az Opeth vezetője szerint Waltteriben konkrétan minden megvan

kezdve a visszafogott érzékenységtől, amire egy Opeth-dobosnak szüksége van, a klasszikus rockon, a prog rockon és a metalos groove-okon át egészen a megabonyolult technikás virtuozitásig.

A zenekar már el is kezdett próbálni az új dobossal, eddig összesen 16 számot gyakoroltak be a következő turnéra, ami szeptember 14-én indul Tallinban, a hazai állomás pedig szeptember 21-én lesz a Barba Negrában. Az előzenekar az izlandi The Vintage Caravan, hivatalos esemény itt.

Väyrynen elődje, Martin Axenrot 15 évnyi tagság után tavaly ősszel lett kirakva a zenekarból, mégpedig azért, mert nem akarta beoltatni magát a covid ellen. Az azóta eltelt egy évben Sami Karppinen (Therion) segítette ki a zenekart a turnékon.