Megvan a Kill Monday tehetségkutató 12 elődöntős zenekara

Negyedik alkalommal szervezte meg a Kill Monday Management a rock/metal tehetségkutatóját, amelynek múlt pénteken lezajlott a hatodik, utolsó selejtezője, és ezzel véglegessé vált annak a 12 zenekarnak a kiléte, akik megküzdhetnek az elődöntőkben a végső döntőbe jutásért.

A nevező zenekarok közül 30 jutott be az élő selejtezőkbe, a hat előválogatón pedig 2-2 zenekar került be a legjobb 12 közé, akik az Analog Music Hall nagytermében is lehetőséget kapnak a bizonyításra augusztusban és szeptemberben. Ahogy az eddigi években is megszokhattuk, az elődöntőkön 1-1 vendégzenekar is fellép, akik a versenyzők és az eredményhirdetés között fogják tovább borzolni a kedélyeket.

A szervezők kommentárja:

Ahogy minden alkalommal elmondjuk az eredményhirdetések előtt is, szívmelengető látni, hogy minden évadban olyan kiváló koncepciók tűnnek fel a semmiből, amelyek gyakran ámulatba ejtenek minket. Ezenfelül szintén hihetetlen érzés, hogy a közönség a kánikula ellenére is eljön támogatni az undergroundot, és a fellépő zenekarok önállóan építenek kapcsolatokat, részt vesznek egymás versenyein és workshopjain is. Idén egyedi/extra programokkal is készültünk, minden tehetségkutató előtt a versenyzők és az érdeklődők részt vehetnek interaktív, a zeneipart és a zenekarok fejlődését elősegítő fejtágításokon, amelyek témája hétről-hétre változik. Most pedig, hogy végre egy atomstabil stábbal dolgozunk ezen a rendezvénysorozaton, jövőre már egy sokkal nagyobb szintre fogjuk emelni minden szempontból.

Az elődöntők dátumai és fellépői:

  • Augusztus 24. szombat

Versenyzők: Hope Industries / Far From the Shore / The Foreheads / Seers of Light
Vendég: Tündérvese
Workshop: Rónai Orsolya – Scream technikák helyes használata

Esemény itt.

  • Augusztus 31. szombat

Versenyzők: Kill Me Twice / Visitor / Astorias / Splitleaf
Vendég: Entrópia Architektúra
Workshop: Kubicskó Sándor – Hogyan legyünk jó csapat? – Zenekar-coaching

Esemény itt.

  • Szeptember 7. szombat

Versenyzők: The Age / Flowwolf / Round My Neck / Gedeon Reflects
Vendég: Bipølaris
Workshop: Pócsi István – Zenei etikett a köszönéstől a kérem szépenen át a lehetetlen időkeretek lekommunikálásáig

Esemény itt.