Megszületett a Wacken Metal Battle Hungary végeredménye

wacken metal battle

Idén negyedik éve került megrendezésre Magyarországon a Wacken Metal Battle zenekarverseny hazai fordulója, amelynek nyertes csapata augusztus elején a németországi Wackenben is megméretteti magát további 29 ország győztes zenekarai mellett. Az idei magyar fordulóban közel 60 jelentkező közül választotta ki a zenei újságírókból álló zsűri azt a hat csapatot, akik a hazai döntőben a balatonszemesi Rockpart fesztiválon élőben is felléphettek, a fesztivál lezárultával pedig mostanra megszületett a végeredmény is.

Az eredmény a következőképpen alakult ki: mind a zsűri szavazataiból, mind a közönségszavazatokból kialakult egy-egy sorrend, amelyeknél az első helyezés 6 pontot, a második 5-öt, a harmadik 4-et, a negyedik 3-at, az ötödik 2-t és a hatodik 1-et ért. Ahol holtverseny alakult ki, ott mind a két zenekar a magasabb pontszámot kapta, a végeredményt pedig a két sorrend összpontszáma határozta meg.

A zsűri sorrendje: 1. Dystopia (6 pont), 2. Phrenia (5p), 3. Sirens Chant (4p), 4. Hot Beaver (3p), 5. Sunwharf (2p), 6. Inhale Me (1p)
A közönségszavazatok sorrendje: 1. Hot Beaver (6 pont), 2. Dystopia (5p), 3. holtversenyben  Sunwharf (4p) és Inhale Me (4p), 5. Phrenia (2p), 6. Sirens Chant (1p)

A fenti két sorrend alapján a végeredmény:
1. Dystopia (6+5) – 11 pont
2. Hot Beaver (3+6) – 9 pont
3. Phrenia (5+2) – 7 pont
4. Sunwharf (2+4) – 6 pont
5. holtversenyben Inhale Me (1+4) és Sirens Chant (4+1) – 5-5 pont

Dystopia utazik tehát Wackenbe, a többi fellépő pedig különböző különdíjakban részesül, amelyeket a verseny hivatalos oldalán lehet megnézni. Gratulálunk a résztvevőknek!