Meglepetés EP-t adott ki a Rise Against, a tavalyi lemezről lemaradt dalokkal

Egy évvel ezelőtt jelent meg a Rise Against kilencedik nagylemeze, a Nowhere Generation, ami habár nem lett egy The Sufferer & The Witness, viszont határozottan az elmúlt tíz év legjobb anyaga a chicagói punk rockerektől. Most pedig a zenekar úgy érezte, hogy megünnepelvén az album első évfordulóját, kislemezként kiadják az arról lemaradt dalokat, stílusosan Nowhere Generation II címmel.

Az öt dal producere a nagylemezhez hasonlóan Bill Stevenson (Descendents, Black Flag) volt, és a Last Man Standinghez már egy klipet is leforgatottak a srácok. Tim McIlrath énekes egyébként annyit árult el az EP-vel kapcsolatban, hogy 16 dalt írtak a lemezre, de nem akarták ezt egyszerre a hallgatók nyakába zúdítani, mert nem lett volna könnyű feldolgozni ennyi információt és potenciálisan elveszett volna az üzenet. Így kivártak a maradék etappal addig, amíg már mindenki kellőképpen megemésztette a lemez tartalmát. Mi itt a szerkesztőségben emeljük kalapunkat előtted, Tim, másoknak is így kéne gondolkozniuk.

Az NG II nem az egyetlen leágazása a banda ezen fejezetének: tavaly novemberben kiadták a Nowhere Sessions című élő EP-t is, amire az új lemez dalai mellett a megkerülhetetlen klasszikus Savior, illetve egy Misfits– és egy Creedence Clearwater Revival-feldolgozás is felkerült.

A zenekar június 14-én, azaz most kedden a Budapest Parkban koncertezik, vendégük a Boston Manor.