Megjelent az új Kies, pénteken lemezbemutató az A38 Hajón

Harmadik lemezéhez érkezett a Kies zenekar: a Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék február eleje óta végighallgatható az összes streamszolgáltatónál, a fizikai megjelenés pedig most hétvégén esedékes. A grunge/punk/rock banda 9 dalt pakolt fel az új anyagra, köztük a már 2018-ban kiadott Megfordítanámot, a nagyon punk címadót, a köztévén az Eurovízióról lekapcsolt A dalban műsorban is futó Az egyetlent, a legfrissebb klipes Erdőt, illetve a Szétesve című darabot, amiben a Stubbornból Halák Árpi is szerepel. A lemezről a bandatagok ezt mesélték:

Szűcs Ádám gitáros: Ez az új lemezünk sokkal sötétebb lett, mint a korábbiak, ami azért is vicces, mert az elmúlt egy évben Feri megházasodott, Geri szintén, sőt gyermekük is született, tehát alapvetően csupa jó dolog történt velünk. Magánéletileg és zenekarilag is jó időszak van mögöttünk. Milán a szövegírónk és szabad kezet adtunk neki, mert megbízunk benne. Nyilván nem csinálunk olyan dalt, amitől az ember teljesen befordul egy magányos estén, de azért olyat igen, amin érdemes komolyan elgondolkozni. A Fel a fejjel című szám például tele van a legsötétebb versszakokkal, ennek ellenére a refrén abszolút pozitív és azt gondolom, hogy ez a kettősség a teljes lemezre is igaz. Nem tagadja le a valóságot, de a végkicsengés akkor is optimista.

Kiss Milán énekes: A harmadik lemez írásakor zeneileg sokkal merészebbek voltunk, mint az előző kettő készítésénél. Bevállaltunk már-már heavys elemeket, metalos refréneket, így egy kicsit én is felbátorodtam a szövegekkel kapcsolatban. Mertem olyan témákat is előhozni, amikre az előző két lemezen nem volt példa. Úgy voltam vele, hogy ha már mélyre megyünk, akkor menjünk nagyon mélyre, illetve szerettem volna témaválasztásban is kicsit elhatárolódni az előző két anyagtól, ami szerintem nem sikerült rosszul.

A lemez a pénteki A38 hajós koncerten már kapható lesz  a németdigipaj előzenekak formátumban, a buli előzenekara a német Blackout Problems lesz, egyéb részletek a facebookon. Másnap, szombat este a srácok A dal elődöntőjében fognak szerepelni Az egyetlen akusztik verziójával. Márciusban pedig indul a Fatal Errorral közös országos turné, a következő dátumokkal:

márc. 13 – Zalaegerszeg, VMK
márc. 14 – Szeged, JATE
márc. 20 – Szombathely, Végállomás
márc. 21 – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely
márc. 28 – Szerencs, Pepita Macska Vintage
ápr. 10 – Nyíregyháza, Club Hollywood

Fotó: Zsiga Pál