Megjelent az Orion Dawn új lemeze, a Poles Apart

Hazánk egyik legígéretesebb modern metal-zenekara, az Orion Dawn két év elteltével új albummal jelentkezett. A februárban megérkezett első előfutár és a hét elején megjelent második klip után tegnap óta teljes egészében végighallgatható a Poles Apart. A nyíregyházi zenekar második nagylemeze a csapat utóbbi időszakának történéseiről szól: végig érezhető rajta a kettősség, melyet a fentebb említett két klip is tükröz. Ahogy ők mondják:

A lemez olyan érzéseket mutat be, amelyek bárkiben bármikor felmerülnek, előtörhetnek az életben. Hogy mi történik akkor, ha elveszítesz magad mellől egy olyan embert, akivel egy fél életen át együtt formálódtál, de egy idő után két külön úton kezdtek el járni, így elkezded megkérdőjelezni a kapcsolatot és önmagadat is. Olyan pillanatokba enged betekintést, amikor a félelem és kétség kimerevedik, amikor gyenge, üres és céltalan vagy, teljesen összezavarodott azt illetően, hogy mi az, ami helyes és jó még ebben a világban. A legnehezebb része pedig az, hogy felejteni akarsz, de be kell vallanod önmagadnak, hogy akármennyire is elnyomod magadban tudatosan a múltat, az örökké veled marad és életed végéig kísérni vagy kísérteni fog. Ez már csak rajtunk múlik. A kiutat ebből az állapotból, a felcsillanó reményt önmagunk újra felfedezése, új célok kitűzése jelentheti.

A Poles Apart egy újabb ékes hazai példája a megújuló kreativitásnak, kétségkívül ott lesz a helye az év végi toplistánkban.

Az album gitár- és dobfelvételei a Supersize Recordingban történtek, az énekfelvételeket Csongor Bálint felügyelte. A keverést és a mastert Smid András dobos intézte, kivéve a Feel című tételt, amely Horváth Attila munkája. A booklet Szabó László Ádám és Víg Szabolcs keze nyomát dicséri.

A srácok hamarosan dupla lemezbemutató turnéra indulnak a Headstock társaságában, amelyhez a Berriloom and the Doom is csatlakozik. A turné első állomása április 7-én a Dürer Kertben lesz, a Headstock nélkül, cserébe az Orient Fall, a Hanoi és a Grimcity közreműködésével.