Megjelent az első dal az In Flames novemberben érkező új lemezéről

in flames

Jó dolog ma svédmetálosnak lenni: az új Meshuggah-szám mellé megérkezett az első dal az In Flames következő nagylemezéről is.

Anders Fridénék tizenkettedik nagylemeze Battles címmel fog megjelenni, még az idén, egész pontosan november 11-én. Az anyag felvételei Howard Benson producer vezetésével zajlottak a napfényes Kaliforniában, ami Björn Gelotte gitáros szerint kellően meg is hallatszik a dalokon. A két évvel ezelőtt a berlini télben felvett Siren Charms album melankóliájával szemben a most közzétett The End című darabot a gitáros egy hagyományosabb, pozitív hangvételű Flames-dalnak nevezi.

A zenekar az új album mellett hamarosan egy elég látványosnak ígérkező koncert-DVD-vel is jelentkezik, ebbe szintén bele lehet már nézni.

A tavaly kilépett Daniel Svensson dobos utódjának kilétével kapcsolatban továbbra sincs hír – de mivel a legújabb promófotón csak Fridén, Gelotte, valamint Peter Iwers basszer és Niclas Engelin gitáros szerepelnek, így valószínűsíthető, hogy a zenekar egyelőre valószínűleg nem is nagyon foglalkozik az állandó helyettesítés kérdésével.

in flames - battles