Megjelent a Pearls of Long Loved Years debütlemeze

Megjelent az idei év talán legfontosabb hazai grunge-lemeze, a Pearls of Long Loved Years debütáló albuma. A Polonkai Tamás gitáros/énekes (Polly Is Dead, Bálnalovas, Napok Romjai) vezette banda a legendás egri Polly Is Dead megalakulásának 25. évfordulóján adta ki a The 47th Parallel North címre keresztelt albumot, melynek címe a Seattle, Budapest és Eger közti földrajzi párhuzamra utal.

A lemezen Polonkai mellett Mészáros-Komáromy Dénes basszer (Slowmesh, Bálnalovas), Kleinheincz Zoltán gitáros (Doomsday Funk, Bálnalovas) és Pap Dávid “Page” dobos (Dereng, Doomsday Funk, Grand Mexican Warlock) játszanak. Rajtuk kívül két vendégzenész is feltűnik: egyikük az anyag hangmérnöke, Sohajda Péter (Shapat Terror, Polly Is Dead), aki gitározik is a lemezen, a másik pedig Horváth Krisztián énekes (Pregnant Whale Pain). A borítót Studt Bálint készítette. A lemez mellett egy friss videó is megjelent a Thread című dalhoz.

Az album meghallgatható a fontosabb digitális felületeken (iTunes, Spotify, Deezer), és digipak kiadású CD-n is beszerezhető a Grungery Records jóvoltából, ezt a polly.grungery kukac gmail.com email-címen lehet megrendelni.