Megjelent a Fish! feldolgozáslemeze

Az idén húszéves Fish! már tavaly, a Felemás című lemeze első részének megjelenésekor megmondta, hogy az anyag másik fele más lesz. A folytatás ma megjelent, és tényleg más, lévén egy feldolgozáslemezről van szó. Négy megkerülhetetlen hazai zenekar számainak a punk/rock/metalosított átiratai vannak rajta, plusz egy önfeldolgozás a banda nagyon korai éveiből.

A dallista és Kovács Krisztián énekes kommentárjai:

1. Sajnálom (Heaven Street Seven)

Közmegegyezéssel a kedvenc magyar zenekarunk volt, amíg létezett, ez pedig a kedvenc dal tőlük, Fish!es verzióban, nyilván gyorsabb meg össze is kevertük egy másikkal.

2. Takarítónő (Animal Cannibals)

A zongorás főtéma gitárra áttolt verziója már a telefonomon figyelt 2-3 éve, most eljött az idő, a verzékre Matyi rittyentett pár Maiden-alapú riffet és alig leplezetten megidézzük a nu metal korszakot is. Az első klip a féllemezről, lesz több is.

3. Iskolába jársz (Auróra)

Iskolába jártam, de imádtam a Viszlát, Iván! lemezt, Zsolti nem annyira, Magyi igen, Dáci meg meg sem született még. Olyan lett, mintha valami kaliforniai poppunk lenne. Nem véletlenül.

4. Angyal (Kozmix)

Ez adta az ötletet, ugyanis ez a feldolgozás felkérésre készült. Megkedveltük, megcsináltuk, ebben tényleg van minden a tututú diszkótól a metalcore-ig.

5. Mi a helyzet? (Fish!)

Nem tudtunk dűlőre jutni az ötödik dal kapcsán, szóval a huszadik jubileumra való tekintettel update-eltünk egy sajátot, az első magyar nyelvű Fish! számot 2002-ből.

A banda 20. születésnapi koncertje pénteken lesz a Barba Negra Trackben, vendégek a Down for Whatever és a Fatal Error. Szombaton meg Egerben, a Feszt!Eger keretében lehet megnézni a zenekart.