Megjelent a dal, amivel a Vented lenyűgözte Joey Jordisont

December 16-án fog megjelenni a Vented debütáló albuma, a Cruelty and Corruption, amiről a magyar-amerikai metalbanda most újabb dalt mutatott be. A zenekar tagjai Hájer Gergő gitáros, Sean Zatorsky énekes (Dååth, Sinsaenum, ex-Chimaira), Austin D’Amond dobos (DevilDriver, ex-Chimaira) és Simon C. Bondar sampleres (White Tiger, Sexual Education). Eredetileg a zenekar dobosa Joey Jordison (ex-Slipknot, Sinsaenum) lett volna, mielőtt tavaly váratlanul elhunyt, a most közzétett Vitriolic című szám pedig pont az a dal, amivel Sean és Gergő meggyőzte Joey-t arról, hogy csatlakozzon.

Zatorsky az alábbi kommentárt fűzi a számhoz:

A Vitriolic egy hamisítatlan, forrongó gyűlölet himnusz! A dal központi témája egy valaki vagy valami iránti érzett elsöprő gyűlöletről szól, ami a lelked mélyén él. Ez az egyik kedvenc dalom a lemezről!

Hájer pedig ezt teszi hozzá:

Alapvetően az egész lemez dalszerzése elég ösztönös volt, de ezen dalnak a gerince kivételesen gyorsan összeállt. Mikor végeztünk a pre-productionnel, azt kérdeztük egymástól, hogy „Atyaég, ez nem olyan, mint egy lemaradt Slipknot-dal az első két lemezről?”. Ezt mi sem erősítette meg jobban, minthogy a Vitriolic dal hallatán döntötte el Joey, hogy oszlopos tagja akar lenni az akkor még Audionerve-re hallgató formációnak! Ezt követően kereszteltük át a zenekart Ventedre, Joey javaslatára.

A metal.hu gondozásában CD és limitált digipak formátumban is megjelenő anyagon további vendégek is feltűnnek majd, köztük Ahrue Luster (Lions at the Gate, ex-Ill Nino, ex-Machine Head), Matt Szlachta (Broken Hope, ex-Chimaira) és Dustin Lei Griboski (Arise in Chaos). A teljes számlista az alábbi lesz:

1. I Am Death
2. Flawless
3. The End Game
4. My Desire
5. Vitriolic
6. Requiem For Myself
7. Withered
8. A New Trend
9. The Darkness
10. Vigil
11. In Question
12. Self Destruct
13. Zero
14. Final Hour (digipak bónuszdal)