Meghalt Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa

46 évesen váratlanul elhunyt Joey Jordison, jelentette be a dobos családja. A közleményük szerint álmában halt meg, a pontos okot egyelőre nem tudni.

Jordison 1995-ben alapította meg a Slipknotot Shawn „Clown” Crahannel és Paul Grayjel hármasban, majd a zenekar befutása után a kétezres évek egyik legnagyobb hatású metaldobosává vált. 2013-ben máig homályos körülmények között bocsátották el a zenekarból. A Slipknot mellett rengeteg más zenekara és side projectje volt: korábban gitározott a Murderdollsban és dobolt a Scar the Martyrban, az utóbbi években pedig a Vimic és a Sinsaenum dobosaként volt aktív. Utóbbi bandával 2018-ban Budapesten is játszott, ez volt az utolsó magyarországi koncertje.

Jordisont néhány éve megtámadta a szklerózis multiplex egy formája, a transzverzális myelitis nevű gerincbetegség, ami miatt egy ideig nem tudott dobolni, sőt egyáltalán lábra állni sem. Ebből hosszas kezelés után sikerült teljesen felépülnie. A betegségének valószínűleg köze volt a Slipknotból való kirúgásához – hogy a halála is összefügghet-e ezzel, arról egyelőre nincs hír.