Matt Heafy korai In Flamest csinált a blink-182 slágeréből

matt heafy

A Trivium március végén fejezte be legutóbbi Európa-turnéját, azóta pedig látszólag nem sok minden történik a banda háza táján. Így aztán Matt Heafy frontember, hogy addig is teljen az idő, az utóbbi hetekben nekiállt akusztikus feldolgozásokat feltöltögetni a Youtube-ra. Elvis Presley-től Cheren és az Alice in Chainsen át az Opeth-ig már mindenféle előadók dalait magáévá tette – a legjobb pedig az, hogy következetesen mindegyiket valami kult black vagy death metal-banda pólójában adja elő.

Legújabb darabja egy blink-182-szám, a Dammit sajátos módon svédesített és johnnycashesített verziója, amihez még sztorizgatott is egy kicsit:

Aki ismeri a zenei előéletem, az tudja, hogy még a Trivium előtt jelentkeztem egy poppunk-bandába a Blink 182 Dammitjével, de nem vettek be a bandába. Összetörtem, majdnem fel is adtam a zenélést, de végül rátaláltam a Metallica fekete lemezére. A folytatást ismeritek.

Mindig is imádtam a Blinket, és fel akartam dolgozni a Dammitet, de tudtam, hogy kell bele valami csavar. Arra gondoltam, „hogyan csinálta volna ezt az In Flames a Jester Race/Whoracle/Colony-korszakban?” Ebből lett a zenei rész. Ami a vokált illeti, inkább a Johnny Cash-feldolgozáslemezes hangtartományban maradtam, de azért hozzáadtam pár harmóniát, amit imádok csinálni. A végeredményre pedig határozottan büszke vagyok.