Márciusban jön a négyes Invent Animate, itt egy új dal róla

Idén tavasszal megjelenik az Invent Animate negyedik nagylemeze. A texasi progresszív metalcore-bandának a március 17-én érkező Heavener lesz az első olyan kiadványa, ami az ausztrál UNFD-nél jön majd ki. A srácok tavaly már kihoztak két dalt, az Elysiumot, illetve a Shade Astray-t, mindkettő helyet is kap a lemezen a most megjelent harmadik szinglivel, az Immolation of Nighttal egyetemben.

A dallal kapcsolatban a zenekar dobosa, Trey Celaya így summázott:

Miközben ihletet kerestem ennek a számnak a megírásához, belefáradtam abba, hogy felelevenítsem a múltbeli traumáimat és olyan dolgokat, amik fájdalmat okoztak és még mindig hatással vannak rám. Ettől tehetetlennek éreztem magam, és vissza akartam szerezni az erőmet, hogy más szemszögből közelítsem meg ezeket a dolgokat. A dal abból a felismerésből született, hogy a sok szenvedés hihetetlenül alkalmazkodóvá és kiegyensúlyozottá tett, és nem is vagyok az a gyenge jellem, akinek néha tartom magamat. Valójában van egyfajta magabiztosságom az életben, ami a veszteségek és kudarcok nélkül valószínűleg nem alakult volna ki bennem. Ezek a fájdalmas dolgok rengeteg jó tulajdonságot adtak nekem, és ezek formáltak a mai önmagammá, egy olyan emberré, akire büszke lehetek.

A dal egy kísérteties és nyomasztó klipet is kapott, ami meglepően jól áll az olykor sludge-osan cammogó tételnek. Mutatjuk is egyből a dallista után:

1. Absence Persistent
2. Shade Astray
3. Labyrinthe
4. Without a Whisper
5. False Meridian
6. Reverie
7. Immolation of Night
8. Purity Weeps
9. Void Surfacing
10. Emberglow
11. Elysium