Márciusban jön a Haken új lemeze, itt egy friss dal

Új dallal vezeti fel közelgő nyolcadik nagylemezét a Haken. A londoni prog metal-banda új anyaga a Fauna címre hallgat és március 3-án érkezik az Inside Out Music kiadásában. Az albumról a tavasszal kiadott Nightingale után már a második dal is meghallgatható, illetve nézhető is, ugyanis a The Alphabet of Me kapott egy nem túl extravagáns, de stílusos videót.

Ross Jennings énekes úgy fogalmazott a számmal és a lemezzel kapcsolatban, hogy a zenekar a dalszerzésnél egyfajta „jöhet minden” metódust alkalmazott. A The Alphabet of Me dalszövegét Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? c. regénye ihlette, ami egyébként a Blade Runner franchise fő ihletforrásaként is szolgált. A lemez fő aspektusa, hogy minden dalhoz lehessen egy állatot kapcsolni, és mindegyik dalnak több jelentésrétege is van, amelyek hol nyilvánvalóak, hol pedig szinte teljesen rejtve maradnak.

A dalírásba szintén erősen belefolyt a januárban visszatért billentyűs, Pete Jones. Jennings állítása szerint Pete és Ray Hearne dobos bekuckózik Richard Henshall gitáros lakására, és el is kezdődik az eszeveszett jamelési folyamat, ami a dalok alapjait eredményezte. Mégpedig az alábbi kilencet:

  1. Taurus
  2. Nightingale
  3. The Alphabet of Me
  4. Sempiternal Beings
  5. Beneath the White Rainbow
  6. Island in the Clouds
  7. Lovebite
  8. Elephants Never Forget
  9. Eyes of Ebony

A lemez megjelenése előtt pár nappal a zenekar hazánkba is ellátogat a Between the Buried and Me és a Cryptodira társaságában, hogy egy hamisítatlan progos, tekerős estében részesítse az egybegyűlteket. Ez február 28-án lesz a Dürerben, jegyek és infók az eseményben.