Márciusban jöhet a Killswitch Engage új lemeze

kse-header[1]Adam Dutkiewicz gitáros/producer/mindenes mostanában végzi az utolsó simításokat a Killswitch Engage legújabb nagylemezének keverésén, és a banda az elmúlt napokban már az első klipet is leforgatta az anyaghoz – ha minden a tervek szerint halad, márciusban már a kezünkben is foghatjuk az új albumot.

A tagok nyilatkozatai alapján az új anyagra kevésbé lesznek jellemzőek a 2013-as Disarm the Descent gyors tempói, a csapat inkább a változatosságra, és új dolgok kipróbálására törekedett a dalszerzés során – zeneileg a skála a súlyos, borongós témáktól a punk rockon át a ’80-as évekbeli metál hatásokig terjed, és persze ezúttal sem lesz hiány a zenekar egyik védjegyének számító fifikás páratlan ütemmutatókból sem. Jesse Leach énekes emellett vokál téren is újdonságokat, egészen magas hangokat ígér, és elmondása szerint a dalszövegekben is egy sor különböző témát érint majd.

A frissen megklipesített dalt, a Strength of the Mindot egyébként nyár óta élőben is folyamatosan játssza a zenekar, mutatunk is róla egy felvételt: