Már megint dél van – Új klipes dal a BetterThanEvertől

A hazai pop-punk él és virul: a Headstock után most a debreceni BetterThanEver jelentkezett újdonsággal. A legutóbbi single után másfél évvel jelent meg a Dél című dal, amely a zenekar október 1-jén megjelenő, Kétlépésközt című debütlemezének az első előfutára. Az album felvételei 2020 nyarán és őszén készültek a Ghostship Recordingsban, Tóth Gábor felügyelete alatt, aki a keverést és maszterelést is végezte.

A zenekar a következőket mondta a számról és a videóról a Lángolónak:

A nagylemez első fecskéje, felvezető single-je a Dél. A szám alaptémáját Gábor, a zenekar gitárosa, billentyűse hozta le a próbaterembe, ahol közösen csiszoltuk tovább, amíg végül elnyerte végső formáját. Így került bele a refrén indie-s dobtémája, a stadionrockos kiállás, és a punkos befejezés. Ez a szám tökéletesen bemutatja azt, hogy milyen lesz az album: egyszerre lesz benne punkos veretés, shoegaze-t idéző gitártémák, táncolható verzék és refrének.

A számhoz a klipet Peter John Kiss (TheRealJP, Svnseas, ex-TWD) és Keresztesi Balázs „Cucu” (Harmed, ex-TWD, ex-TDCOH) készítette. A felvételek gitárosunk, Gábor debreceni panellakásában készültek, idén februárban, egy nagyon-nagyon hosszú nap alatt. Az alapkoncepciót mi vittük, amit Pete és Balázs továbbgondolt, így kerültek a klipbe a kanapés jelenetek, és rájöttünk: óriási poén olyan videót forgatni, amiben van helye az ökörködésnek.

A zene alapja mellett a dalszöveget is Szabó-Zsoldos Gábor írta, aki ezt mesélte:

Lakótelep, nyár közepe, dél körül. Még álmos vagy, de felkelsz. Na nem azért, mert lenne melletted valaki, aki felébresztene, hanem mert a panelben nyáron dél körül már annyira meleg van, hogy lehetetlen tovább aludni. És akkor észreveszed, hogy valójában még a tegnapban, a tegnapelőttben, vagy az azelőttben ragadtál, amikor ugyanúgy nekifutottál a nekifutásnak, csak éjjel 3 körül mindig arra jutsz, hogy majd inkább holnap, holnapután, vagy azután. A Dél egy önreflektív szám, önironikus lakótelepi kiégés-loop.

A srácokat élőben legközelebb szeptember 18-án Dorogon, a Kacsában lehet elcsípni, ahol a Headstockkal és a Lightchaserrel lépnek fel. A lemezbemutató október 2-án, a debreceni Nagyerdei Víztoronyban lesz, a The Vernal és a Soft társaságában.

Fotó: Pallagi Péter / Catch it