Már majdnem kész a The Dillinger Escape Plan következő lemeze

e885dd00c8464194b26cea678db86acd[1]

Ezt Benjamin Weinman, a mathcore úttörőinek gitárosa hintette el egy interjúban. A banda fő agytrösztjének szavai alapján a hatodik Dillinger-nagylemez dalai zeneileg már teljesen készen vannak, fel is lettek véve, és innentől már csak az van hátra, hogy a mostanában éppen a The Black Queen nevű projektjének kiadásával és promózásával foglalatoskodó Greg Puciato énekes is hozzátegye a maga részét az anyaghoz, ami ha minden igaz, még ebben az évben meg is fog jelenni. Weinman azt is elmondta, hogy nagyon súlyos, sötét, és a legutóbbi, 2013-as One of Us Is the Killer albumnál furcsább cuccra lehet számítani, utóbbihoz kapcsolódóan pedig az alábbi történetet is megosztotta:

„Arra vagyok a legbüszkébb, hogy senki nem hangzik úgy, mint a Dillinger. Lehetünk akár a világ legrosszabb bandája is, de senki nem ír olyan témákat, mint mi. Ez az egésznek a lényege, erre is törekszünk, hogy egy olyan banda legyünk, ami kitűnik a többi közül.
Életem egyik kedvenc vagy legbüszkébb pillanata volt, amikor egyszer olvastam egy interjút valakivel, egy újságíróval, aki megkérdezte az unokaöccsét, aki úgy 12 éves lehetett, hogy milyen bandákat szeret. A srác meg azt mondta, „nem is tudom, csak számokat szeretek, amik össze vannak rakva egy listába. Ott egy csomó metalcore szám összerakva egy listába, de nem is tudom, melyiket ki játssza. Ja de, várj, egyet tudok, az a Dillinger Escape Plan, ők tetszenek.”
És ez, hogy egy sor névtelen, egyéniség nélküli banda között mi legyünk azok, akik kitűnnek, akiket fel lehet ismerni… ez minden, amit valaha is akartunk.”