Májusban érkezik a The Amity Affliction új lemeze, itt egy új szám

Nemrég kezdett el új dalokat csöpögtetni az ausztrál The Amity Affliction, most pedig a harmadik trekk mellé meg is érkezett a hőn áhított albumbejelentés. A metalcore-banda nyolcadik eresztése május 12-én jön ki a Pure Noise-nál, a címe pedig Not Without My Ghosts lesz. Az albumon egy-egy szám erejéig közreműködnek a Comeback Kid és a The Plot in You énekesei, valamint Phem és Louie Knuxx is (az utóbbival közös dal már szintén megjelent).

Az új klipes dal az It’s Hell Down Here címet kapta, Joel Birch énekes pedig így summázta:

Ez a dal egy levél Ahrentől [a zenekar énekes-basszusgitárosa – a szerk.] és tőlem a szeretteinknek, akik már odaát vannak. 41 éves vagyok, bipoláris, és már elegem van belőle. A szám összefoglalja, hogy érzem magam minden nap, és azokra az időkre reflektál, amik végül egy barátom öngyilkosságához vezettek. Biztos vagyok benne, hogy sokan átélték már a bűntudatot amiatt, hogy nem vettek észre valamit, ami a tragédia bekövetkezte után teljesen nyilvánvalóvá válik.

A szomorú téma ellenére az It’s Hell Down Here egy, a zenekarhoz képest meglepően pozitív videót kapott, tele turnés momentummal, ezzel is azt sugallva, hogy hiába kellett több hozzánk közel állót gyászolnunk, továbbra is vannak körülöttünk olyanok, akikért megéri ez az egész olvasztótégely.

Az új nóta, a számlista, a borító és az előző két szingli is idelent:

1. Show Me Your God
2. It’s Hell Down Here
3. Fade Away
4. Death and the Setting Sun (feat. Andrew Neufeld)
5. I See Dead People (feat. Louie Knuxx)
6. When It Rains It Pours (feat. Landon Tewers)
7. The Big Sleep
8. Close to Me
9. God Voice
10. Not Without My Ghosts (feat. Phem)