Májusban először játszik Magyarországon az Ancst

Egyszer mindennek eljön az ideje – mondta a Keserv Booking, és bevéste az első budapesti Ancst-koncertet a naptárba. A nagy piros X május 15. napjára került, a helyszín pedig a Dopamin lesz, amit úgy látszik, idén megszáll a keserves dühöngés szelleme.

A berlini zenekar 2011-ben indult útjára, akkor még csak két fővel, mára viszont turnéképes bandává fejlődtek és több ismert fesztivált is megjártak már (Bloodshed Fest, Fluff, Summer Breeze). Zenéjük nem mentes a politikai felfűtöttségtől, stílusuk pedig sokszínű, leginkább a hardcore punkból, crustból táplálkozik, de sokat merít a black és a death metal ágazataiból is. Legutóbbi nagylemezük Summits of Despondency címmel, 2020-ban jelent meg, szerzői kiadásban.

Nem csupán a headliner lesz az este nagy dobása, ugyanis két hazai zenekar erősíti az eseményt, ráadásul mindketten lemezbemutatóval. A budapesti VLKN elhozza a január elején megjelent First Sparks of Eternal Decay legdörgedelmesebb dalait, és a szintén fővárosi Igor is újdonsággal készül, így nem csak d-beat és crust uralomra számíthatunk, kapunk egy jó adag sludgecore-t is az arcunkba.

A Tixán már elérhetők az early bird jegyek, további információk a Facebook-eseményben.