Ma indul a 16. Hell Vill Székesfehérváron

Ma délután indul a hazai hc-punkszíntér egyik kedvenc mulatsága, azaz a tizenhatodik Hell Vill fesztivál, amelynek ezúttal is a székesfehérvári Nyolcas Műhely ad otthont. A kétnapos bulin 21 hazai zenekar húzza a talpalávalót a pop-punktól kezdve a post-hardcore-on és a thrash metalon át a grindcore-ig. Az eredeti, júniusi dátumra bejelentett lineuphoz képest kicsit változott a felhozatal, de a lényeg ugyanaz: együtt bulizni és építeni az undergroundot. Ehhez többek között olyan bandák asszisztálnak, mint a Bajnoq, Heartlapse, a Jack, a nemecsek, a Petofi vagy a Téveszme, a teljes névsor és az időbeosztás alább látható, alatta néhány kedvcsináló videóval.

A szervezők 100 darabra limitált válogatás CD-vel is kedveskednek a résztvevőknek: 50 darabot az első 50 bérletváltó kap ajándékba, további 50-et pedig a merchpultban lehet megvásárolni. A lemezen a fesztivál elmúlt öt évének fellépői közül kiválasztott 18 zenekar 19 dala szerepel. Az ebből befolyt összeggel a fesztivál a Nyolcas Műhely és a Food Not Bombs Budapest tanszergyűjtő kampányait támogatja.

Néhány további fontos információ:

  • A kerékpárral érkezők biztonságosan lezárhatják hű társukat az arra kijelölt kerítésnél.
  • Aki szomja mellett éhségét is oltaná, a helyszínen is megteheti, ugyanis mindkét nap készít vegán hamburgert a Food Not Bombs Budapest csapata.
  • Az udvar használatával kapcsolatban változás történt az előző évekhez képest, az új házirend itt olvasható.

Belépőjegyek csak a helyszínen vásárolhatók az alábbi árakon:

  • péntek: 3000 Ft
  • szombat: 4000 Ft
  • kétnapos bérlet: 5000 Ft

Minden további részlet a Facebook-eseményben található. Jó fejen pörgést!