Ma este Intimate Stranger a Robotban

Ma este a 7. kerületi Robot újabb ingyenes koncerttel vár mindenkit: a ’80-as és ’90-es évek post-punk gyökereiből táplálkozó Intimate Stranger indie rock hangzását legjobban vokálmelódiáik és az atmoszferikus gitárok jellemzik. Tom Robinson a BBC6-on úgy jellemezte őket, mint egy “energikus és koszos, ugyanakkor nyugodt és éteri zenekar gyönyörű vokálokkal – egy kiegyensúlyozott hangzás, amelyet nehéz megvalósítani.”

A chieli/angol/horvát zenekart 2007-ben a chilei gitáros, Lautaro Vera (aka Lau Stranger) és az angol/horvát énekes, Tessie Spoljaric (aka Tessie Stranger) alapította – eleinte chilei és londoni bázissal. Jelentős időt töltöttek úton külföldön, többek között egy 2010-es és ’11-es USA-turné keretein belül, amely során játszottak az SXSW-n, az austini The Parishben és az Emo’s-ban, valamint a The Knitting Factory színpadán is New Yorkban. Under című kislemezük 2011-ben top 10-es lett az amerikai független rádióadók játszási listáján és mind az Austin Chronicle, mint a Spin magazin kiemelten ajánlotta őket. Dél-Amerikába visszatérve (ahol a zenekar jelenleg is székel) fontos fesztiválokon vettek részt (Rip Curl Music Festival/2014, Lollapalooza/2013, Primavera Fauna/2011) és különböző nemzetközi produkcióknak nyitottak: Interpol, The Walkmen, Peter Hook (Joy Division, New Order), A Place To Bury Strangers, és legutóbb Ed Sheeran 2017-ben.

Az Intimate Stranger jelenleg hatodik, Just című albumát promotálja, és július 15-én a Robotban is fellépnek. A koncertre a belépés ingyenes!