M. Shadows: „Nem biztos, hogy a világ legjobb terve volt” a meglepetésnek kiadott lemez

DSC_8410_0[1]

Tavaly októberben az Avenged Sevenfold minimális felvezetéssel, gyakorlatilag egyik napról a másikra adta ki legújabb nagylemezét, de fél év távlatából egyre inkább úgy tűnik, hogy a meglepetésszerű megjelenés híre közel sem ért el annyi emberhez, amennyihez a zenekar szerette volna. A The Stage című album az első héten alig feleannyi példányban kelt el az Államokban, mint elődje, a 2013-as Hail to the King. A megjelenés után M. Shadows énekes többször is tisztázta, hogy a zenekar számított a kevésbé elsöprő eredményre, amikor hosszas hype-időszak nélkül, hirtelen a kirakták a lemezt a rajongóknak. Ezt nemrég egy friss rádióinterjúban is megerősítette, viszont azt is hozzátette, hogy a zenekarnak még mindig rendszeresen magyarázkodnia kell az új lemezzel kapcsolatban.

Nem akartunk hónapokkal előre elkezdeni kislemezeket kiadni és az emberek agyára menni a sok reklámozással. Ez egy másik módszer volt. Nem biztos, hogy a világ legjobb terve volt, de az biztos, hogy egy terv volt, szokatlan volt, és nekünk izgalmas is volt.

De épp most beszéltem pár rádióadóval, a DJ-k most kapták meg a God Damn kislemezt, és sokan azt kérdik: „Szóval akkor új lemez is lesz?” Mondom nekik, „nem, az új lemez kinn van már négy hónapja.” „Tényleg? Akkor miért csak most kapunk róla egy single-t?” Szóval elég sokat kell magyarázkodni. A nyári Metallica-turné is részben arról fog szólni, hogy kiállunk az emberek elé és szólunk nekik, hogy „hé, ez egy frankó lemez, hallgassátok meg.” Vagy hogy egyáltalán létezik.

Ráadásul úgy tűnik, a lemez híre nem csak a rádiósokhoz, de a rajongókhoz sem feltétlenül jutott el. Erről pár hete, a God Damn klipjének megjelenésekor nyilatkozott így a frontember:

Eljárunk koncertekre, halljuk, hogy az emberek az új lemezünkről beszélnek, aztán kiderül, hogy a Hail to the Kingről beszélnek. Nem is tudják, hogy kijött egy új lemezünk. Mostanra már nem is igazán tudom, mit gondoljak arról, amit csináltunk.