Literális mörcsök: a Spiritbox piacra dob egy funkcionáló szellemdobozt

Egyszer elkezdtem feljegyezni magamnak a legfurcsább zenekaros mörcsöket és kelméket, de a Cannibal Corpse-os szatírkesztyűnél feladtam, mondván, hogy csak a csillagos ég szabhat határt a bandák (vagy a menedzsmentjük) fantáziájának. Biztos, ami tuti: manapság bármit pénzzé lehet tenni. Nem tudom, hogy ez járhatott-e napjaink egyik legnépszerűbb metalbandája, a Spiritbox tagjainak is a fejében, de arra nem sokszor van példa, hogy egy zenekar egy kézzel fogható tárggyá alakítja a saját nevét. (Dying Fetus, most hagyd abba a jegyzetelést!)

Történt ugyanis, hogy Courtney-ék közbenjárásával egy képregény fog megjelenni a zenekar tavalyi debütáló nagylemeze, az Eternal Blue nyomán, aminek limitált kiadásához egy igazi, működőképes szellemdobozt (ugye ez a Spiritbox szabad fordításban) is adnak ajándékba. Nos, ez baromi jól hangzik, mindig is kapcsolatba akartam lépni Steve Irwinnel, hogy megtudjam, miért piszkálta a tüskés ráját. A banda által közzétett videó alapján ez viszont „csak” egy diavetítő, ami potenciálisan még sörtartónak is alkalmatlan. Mindenesetre ide kattintva 100 dollárért (~39 000 Ft) + borsos postáért be is zsebelheted – csak a dobozt. A képregénnyel és egyéb nyalánkságokkal együtt, már értelemszerűen mélyebb űr fog tátongani a nadrágzsebeden. Mint mondottam: a határ a csillagos ég.

Ja, és hogy miről szól a képregény sztorija? Eváról, egy népszerű festőről, aki hihetetlen elismerés és siker küszöbén áll, de mivel képtelen a közvélemény előtt felvállalni az igazi énjét, a Spiritboxra bízza magát, hogy az egy szürreális világba repítse. Itt csapdában találja magát egy birodalomban, ahol minden hamis árnyunk valóságossá és veszélyessé válik.