Lézerkardok, fénymotorok és kiborgok a Bring Me the Horizon futurisztikus klipjében

Nemrég jött ki a Bring Me the Horizon legújabb lemeze, a Post Human: Nex Gen – amit hamarosan mi is megszakértünk, szóval sztéj tyúnd -, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a britek se fogják egyhamar elengedni legkisebb gyerekük kezét. Befutott ugyanis a lemezről a hetedik szingli – ami egyben a hatodik klipes dal is, miután a korábbi darabok közül egyedül a Darkside nem kapott hivatalos kisfilmet. És ahogy az várható volt, Oliék a Top 10 Statues That Cried Blood klipjét se aprózták el.

A dal egy ultramodern, iszonyú látványos, disztópikus videóval lett megtámogatva, minimálisan se engedve, hogy a vizuális minőség a banda elvárásai alá csússzon. A klip többek közt olyan kultikus sci-fikből inspirálódott, mint a Csillagok háborója, a Dűne, a Szárnyas fejvadász, vagy épp a Tron, a narratíváról meg így beszélt a frontember:

A videó folytatja annak feltárását, hogy mit jelent embernek lenni egy olyan korban, amikor a technológia képes megváltoztatni a természetünket, az éles szemű rajongóknak pedig még több nyalánkságot tartogat, amikbe belemerülhetnek a teljes Post Human saga feltárása során.

A zenekar az új lemez dalait – meg még jó pár megkerülhetetlen klasszikust – nálunk is megjáratja majd nem egész két hét múlva, június 17-én, a Budapest Parkban. Az este vendége az amerikai noise/industrial trió, a Health lesz.