Let You Go: itt az All That Remains második visszatérő dala

2018-ban súlyos csapás mérte az All That Remainst: a metalcore/alternatív metal-alapbanda elvesztette az alapító szólógitárosát, Oli Herbertet, aki tragikusan fiatalon, mindössze 44 évesen hagyott itt minket. Bár a zenekar a rá következő évben beújította Jason Richardson (ex-Born of Osiris, ex-Chelsea Grin stb.) gitármogult az üres pozícióra, a termékenység nem indult be az utolsó, 2018-as Victim of the New Disease lemez óta, ami nem is annyira meglepő, lévén Oli volt a zenekar fő dalszerzője.

Most, hat évvel később viszont a zenekar mintha felállna az őket ért gyomrosból: nemcsak a Mudvayne oldalán kísérik végig a nemrég nálunk is megforult Megadethet az észak-amerikai turnéja során, de a májusban bemutatott Divine c. daluk után most befutott a második visszatérő szerzemény, a Let You Go is – ami címét tekintve már tényleg a gyász végleges elengedésére összpontosít.

Szövegíróként az emberi természetről szóló dalokat találom a legmeggyőzőbbnek. A Let You Go egy nagyszerű példa erre: nagyon sokan tudnak azonosulni azzal, hogy egy rossz kapcsolatban élnek, amiből nem tudnak kitörni. Legyen szó akár egy anyagról, vagy egy emberről, ez a dal a valeük való küzdelemről szól, amit oly sokan ismerünk.

– nyilatkozta a dallal kapcsolatban Phil Labonte énekes, a zenekar utolsó alapító tagja.

A dal egyébként a zenekarra eléggé jellemző slágeres, rádiókompatibilis tétel, ami a végére azért csak kiteljesedik egy elmeroggyant csörtébe, hogy az oldszkúl cuccaik rajongói is fellélegezhessenek kicsit. A klipet pedig úgy foglalnám össze, hogy ez történik, ha egy golden retriever-srác összegabalyodik egy gótos csajjal – de lehet, hogy titkon erre is vágynak, igen, rád sandítok, te, ott a furcsa kinkjeiddel!

A banda jelenleg teljesen független minden kiadótól, és nagy valószínűséggel a következő anyagukat – az egyelőre cím és megjelenési dátum nélküli tizedik lemezüket – is önerőből hozzák majd ki.