Lenyűgöző új számmal tért vissza az Underoath

underoath-2018

Már egy jó ideje lehetett sejteni, hogy a 2016-ban újjáalakult Underoath újra mozgolódik, és bizony a háttérben egy friss lemezen dolgoznak, melyre már nyolc éve várunk. A metalcore-ban felejthetetlent alkotó floridai banda tegnap végre lerántotta a leplet az új anyagról, ráadásul rögtön egy friss dalt is bemutattak.

A nyolcadik Underoath-album Erase Me címmel érkezik április 6-án, a Fearless Records kiadásában. A lemez felvételeit Matt Squire (Panic! at the Disco, 3OH!3) felügyelte, a keverést pedig Ken Andrews végezte. A zenekar dobosa/énekese, Aaron Gillespie így kommentálta a megjelenést:

Sikeresek voltunk és rengeteg mindenen mentünk keresztül. Átéltünk 11 000 dolgot, szóval feltettük a majdhogynem költői kérdést: „Mire van most szükségünk?” Mindannyian ott tartunk az életben, hogy egyetlen dolog fontos számunkra, az az elfogadás, mindenki iránt – a világ iránt. Számomra a kirekesztés a világ legrémisztőbb dolga. És azt gondolom, most, hogy az Underoath visszatér egy új lemezzel – amit mindannyian lehetetlennek hittünk –, azt akarjuk, hogy az emberek tudják: ez a ti zenétek, és úgy álltok hozzá, ahogy csak akartok. Én csak be akarom bizonyítani, hogy mindent még őszintébben csinálunk, mint eddig bármikor. Soha nem voltunk még ennyire jól, sem emberként, sem zenészként, sem a világnézetünket tekintve.

A borító és a dallista a következők:

underoath - erase me

  1. It Has to Start Somewhere
  2. Rapture
  3. On My Teeth
  4. Wake Me
  5. Bloodlust
  6. Sink With You
  7. ihateit
  8. Hold Your Breath
  9. No Frame
  10. In Motion
  11. I Gave Up

Az első single, az On My Teeth egy klippel együtt debütált, alább lehet is nézni: