Lehet, hogy előbb jön az új System of a Down-lemez, mint gondolnád…

screen-shot-2015-01-08-at-4-18-05-pm

Az utolsó hírek az új System of a Down-lemezzel kapcsolatban még tavaly áprilisban érkeztek, amikor Serj Tankian elmondta, hogy lényegében nincsen határidő az új anyaggal kapcsolatban, annak ellenére, hogy pletykák mentek körbe azt sugallva, hogy a zenekar talán már tényleg bemegy a stúdióba felvenni az új anyagot. Most viszont végre némi bizakodásra adhat okot az, hogy Serj Tankian leült a Rolling Stone magazinnal beszélgetni, és elmondta, hogy az új anyag bizony lebeg a levegőben és a tagok is beszélgetnek róla egymással.

Részletek a Rolling Stone-nal készített interjúból:

„Egy rakás rock dalt írtam. Meglátjuk, hogy mi lesz velük. Direkt homályosan beszélek erről, mert nem tudom, hogy mi lesz velük. Nem tudom, hogy System of a Down- vagy szólóanyagok lesznek, meglátjuk. Az idő fogja eldönteni. Ezen kívül van pár barátom, akik épp filmet forgatnak, várok rájuk, hogy befejezzék a filmjeiket, hogy el tudjak kezdeni dolgozni a filmzenéjükön is.”

„… újra beszélgetünk egymással, próbáljuk megtalálni a módját, hogy az anyagainkat össze tudjuk hozni. Jelenleg rengeteg beszélgetés folyik erről, tényleg rengeteg oda-vissza. Nem tudok nyilatkozni abból a szempontból, hogy lesz új lemezünk vagy sem, mert ugye a stúdióba még nem mentünk be és készítettük el. De határozott kommunikáció folyik róla, számokat játszunk el egymásnak és hasonló dolgok, szóval ez jó. Meglátjuk, hogy mi fog történni.”

Azt hiszem, hogy jó lenne alkotni valamit, valami teljesen új irányban. Nagyon izgalmas lenne, de ehhez mindenkinek a fedélzeten kellene lennie hozzá, méghozzá ugyanazon az oldalon, és úgy kell megcsinálni, hogy mindenki boldog legyen vele. Ha ezt meg tudjuk csinálni, akkor megcsináljuk.”

Jó volt ezeket hallani Serjtől, az mindenképpen nagy előrelépés, hogy a tagok már dalokat küldözgetnek egymásnak, és tényleg kommunikáció folyik a zenekaron belül a Hypnotize folytatásáról, amely ugye 2005-ben jelent meg. Igen, több idő óta várunk új System of a Down-albumra, mint az új Toolra… ugye, ebbe még bele sem gondoltál? 11 év gyorsan elrepült, mintha csak most jött volna ki ez a dal: