Lebegés és hegyomlás – Még két szám a Tündérvese új albumáról

Pár hete nálunk debütált egy új szám a Tündérvese közelgő második nagylemezéről, azóta pedig a keleties alter metalt játszó banda még több előzetes dalt szabadított el a Körbezárul című albumról. Az egyik, az Engedjetek című egy elszállósabb, mondhatni pinkfloydos darab, míg a Káin egy igazi hegyomlás, ami a koncerteken már évek óta a legsúlyosabb csúcspontok közé szokott tartozni. Utóbbiról Szeiler Bálint énekes-gitáros ezt mondja:

Előfordul, hogy meg kell válnunk barátoktól, testvérektől, az emiatt érzett bűntudathoz pedig jól illik ez a történet. A Káin számomra mégis inkább a megbonthatatlan köteléket jelenti, ezért is lett egyfajta tisztelgés dédapám, Szúdy Nándor festő munkássága előtt, aki református lelkészként többször is feldolgozta a témát. Ezért jelenik meg a visualizerben is azonos című festménye, az általa faragott szobrok társaságában.

Mindegyik számhoz készült egy-egy egyszerűbb képanyag is, a zenekar ezeket nevezi visualizernek.

A kilencszámos lemez egyébként a Bresaola stúdióban készült, a keverést és maszterelést Nóniusz Gábor intézte, a produceri munkából pedig rajta kívül Szeiler is kivette a részét. A teljes anyag holnap, szeptember 30-án jelenik meg, a lemezbemutató koncert pedig október 9-én lesz a Gödör klubban.