Kristin Hayter befejezi Lingua Ignota nevű szólóprojektjét

Kristin Hayter, vagyis a Lingua Ignota avantgárd szólóprojekt feje úgy döntött, hogy hamarosan pontot tesz életének ezen szakaszára. Döntését egy hosszabb, személyes hangvételű Instagram-posztban részletezte, aminek fő aspektusa pedig ez:

Nem egészséges számomra, hogy újra és újra át kell élnem a velem történt borzalmakat a zenémen keresztül.

Aki kicsit is behatóbban ismeri Kristin munkásságát, az tisztában lehet vele, hogy a multiinstrumentalista énekesnő nem csak dalokat, de egész albumokat írt az őt ért fizikai, szexuális és pszichológiai bántalmakról, amiknek egyik (állítólagos) elkövetője a Daughters énekese, Alexis Marshall volt, aki azóta is tagadja az ellene felhozott vádakat.

Hayter kitér még arra, hogy a mentális gyógyulási folyamata most ért el arra a pontra, hogy fel tudja fogni, hogy mennyire fájdalmasak számára a dalok, amiket ezek a tragikus történések szültek. Sajnálatos módon ezt ebben a formában nem tudja tovább folytatni, így az idei év végi észak-amerikai turnéját követően 2023 elején befejezi a Lingua Ignota projektet. Hálás mindenkinek, aki körülvette, támogatta és osztozott a fájdalmán az elmúlt öt évben. Ugyanakkor meg is nyugtat mindenkit, hogy nem tűnik el teljesen a zenei életből: új formában és újult erővel fog visszatérni egy másik környezetben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristin Hayter (@lingua_ignota) által megosztott bejegyzés

A Lingua Ignota tavaly nyáron adta ki utolsó nagylemezét, a Sinner Get Readyt, a többek közt a The Armedot, a Brutust és Chelsea Wolfe-ot is foglalkoztató Sargent House kiadón keresztül. A szakma egyöntetűen pozitív fogadtatásban részesítette a lemezt, meg is mutatjuk, miért. Sok sikert a továbbiakban, Kristin!