Közös koncertlemezt ad ki a The Devil’s Trade az LLNN tagjaival, itt az első dal

Tavaly a The Devil’s Trade, azaz Makó Dávid több koncertet is játszott a hollandiai Roadburn fesztiválon, ebből az egyiket a dán LLNN zenekar két tagjának industrial/elektronikus projektjével, a John Cxnnorral közösen, és erről a fellépésről hangfelvétel is készült, ami hamarosan megjelenik egy koncertlemez formájában.

Az április 21-én érkező Live at Roadburnről most megjelent az első előzetes szám, a The Call of the Doom Mons, ami a The Call of the Iron Peak című The Devil’s Trade-dal feldolgozása. A teljes számlista az alábbi volt/lesz:

1. The Call of the Doom Mons
2. I Can Slow Down Time Pt.2
3. Dead Sister Merope
4. Lullaby
5. Drone Hunter Pt.2
6. Three Orphans

A koncertről és az albumról Dávid ezt mondta:

Amikor meghívást kaptunk, hogy csináljunk egy közös műsort Rasmusszal és Ketillel, csak egyetlen dalunk volt megírva és kiadva, de még soha nem is találkoztunk. Az, hogy ettől az egy daltól eljutottunk egy 50 perces élő műsorig, az a zenei karrierem egyik legvadabb utazása volt, és nagy örömmel tölt el, hogy ezt végre megoszthatom veletek. Ez nem csak három zenész elhivatottságának és kemény munkájának a megünneplése, hiszen hány olyan esetre emlékeztek, amikor két nagy underground kiadó egyesíti az erőit, hogy valami hasonló dolog valósággá válhasson?

Az erők egyesítése jelen esetben azt jelenti, hogy az élő anyag digitális verzióját a Season of Mist, a bakelites kiadást pedig a Pelagic Records fogja gondozni, utóbbit már elő is lehet rendelni.