Közel húsz év után új számot adott ki az As Friends Rust

Tavaly jelentette be az As Friends Rust énekese, Damien Moyal (Culture, Shai Hulud, Morning Again), hogy újra beindítja a takaréklángon működő dallamos hardcore-bandáját. Most végre elérkezett az idő, hogy közel húsz év után új dalt is hallhassunk a bandától. Az Up from the Muck eredetileg pár hónappal később debütált volna, de a világban sokasodó veszélyek és katasztrófák miatt Damienék úgy érezték, hogy ideje egy kis lelki támaszt nyújtani a szükséget szenvedőknek.

Ez a dal egy reményteli üzenet mindazoknak, akik küzdenek a fennmaradásért, akik időnként úgy érzik, hogy egyedül harcolnak a pénzügyi, fizikai vagy érzelmi nehézségeikkel. Egy emlékeztető, hogy sajnos mindannyian háborúban állunk valamivel szemben, és a körülményeinktől és különbségeinktől függetlenül furcsa módon mindannyiunkat összeköt az az érzés, hogy kicsik és sebezhetők vagyunk.

Amikor néhány hónapja megírtam a dalszöveget, az élet aránylag normális volt. Ma azonban, egy globális járvány hajnalán, a dal még inkább érvényes. Az előttünk álló csaták a következő napokban és hónapokban csak még keményebbek lesznek, és nagyon fontos, hogy az emberek, különösen az eltártságban élők tudják, hogy nem állnak egyedül ezekkel az érzésekkel és félelmekkel szemben. Reméljük, hogy ez a dal (az As Friends Rust első új dala közel húsz éve) legalább átmenetileg elősegít majd valamiféle összetartást.