Köszönjük, hogy itt vagytok! – Turnéfilmet és koncertalbumot ad ki a The World Is a Beautiful Place…

A világjárvány alatt láttuk már, hogy milyen az, amikor zenekarok más bandák dalait dolgozzák fel, amikor elszigetelt helyszínekről közvetítik a koncertjüket, vagy amikor szebb napokat látott, kiöregedett zenészek csinálnak magukból totális bolondot a konstans lenge öltözetű feleségükkel (sajnos ezt azóta is látjuk…), de azt nem nagyon dokumentálta még le senki, hogy milyen volt útra kelni ilyen körülmények közt, rögtön abban a pillanatban, ahogy egy aprócska lehetőség nyílt az élő zenélésre. Október 9-én viszont a The World Is a Beautiful Place & I Am No Longer Afraid to Die az Epitaph kiadónál megjelenteti saját pandémia-doksiját és az erre építkező live albumot is. Mindkettő a Thank You for Being Here címet viseli majd.

A megjelenés apropója egyébként a tavalyi Illusiory Walls album első évfordulója. A film bemutatja, hogy egy underground emo/indie-bandának talán még nehezebb volt a dolga a lezárások alatt, mint „nagyobb” pályatársaiknak: folyamatos tesztelések, necces határátlépések, állandó kételyek közt meghozott döntések. Chris Teti gitáros úgy fogalmazott, hogy volt olyan pillanat, amikor egyszerűen nem hittek benne, hogy valaha is játszani fognak élőben az új lemezről.

A turnéfilm előzetese már megtekinthető odalent, illetve ráadásként a srácok kiadták a 2015-ös Harmlessness egyik tételének, a January 10, 2014-nak az élő felvételét, így ez az első dal az albumról, amit ilyen formában meg lehet nézni/hallgatni. A teljes számlista:

1. Afraid to Die
2. Queen Sophie for President
3. January 10th, 2014
4. Invading the World of the Guilty as a Spirit of Vengeance
5. Died in the Prison of the Holy Office
6. Your Brain is a Rubbermaid
7. Trouble
8. Heartbeat in the Brain