KoRn – hátraarc?

A Korn teljesen ‘kifordult önmagából’. Hogy ez jó-e vagy rossz, döntse el mindenki magának, azonban tény, hogy az új lemez inkább lesz tekinthető a 2005-ös See You On The Other Side folytatásának, mint egy visszatérésnek a gyökerekez. Ezt több tény is alátámasztja.

1) Újra a the Matrix-szal és Atticus Ross-szal dolgozunk, majd meglátjuk, mi lesz. Egy sokkal súlyosabb, elektronikusabb dolgot szeretnénk.” – mondta Jonathan Davis, majd hozzátette; „Még az egész nagyon kezdetleges. Nem mondom, hogy vannak kész számaink, de már az egész vibrálása nagyon dögös.”
2) A Korn nagyon belebolondult az AOL Sessions után az akusztikus koncertekbe, olyannyira, hogy külön akusztikus turnét tervez Jonathan Davis, amin régi Korn dalok mellett megszólal Prince Erotic City-je is.
3) Az új lemez felvételénél állandó vendég lesz egy billentyűs, aki „Nagyon jó dallamokat és hangulatos atmoszférát képes teremteni.” Persze jó szokásukhoz híven most sem mondtak nevet, hisz kit érdekel.

Mindenesetre a sötét hangulat megmarad, erről maga Jonathan biztosított mindenkit. „Feltehetően rengeteget merítek majd a halál közeli élményemből.” – utalt Davis a nemrégiben történt kórházi turnéjára, ami során egy ritka, immunrendszert támadó vérbetegséget diagnosztizáltak nála, így kénytelen volt lemondani az európai turnét, köztük a magyar állomást is. „Haver, az teljesen megváltoztatott. Most teljesen a családomra koncentrálok – egy ilyen újrarendezi benned a fontossági sorrendet.”

„Mindenki leírt minket, mondván, halott dolgot művelünk. Az utolsó lemezzel bizonyítottuk ennek ellenkezőjét, most pedig készen állunk, hogy teljes erővel csapjunk oda.” Az új lemez feltehetően 2007 tavaszán kerül a boltok polcaira.