Konceptlemezt ad ki jövő év elején az Anti-Flag, itt az első ízelítő

Karrierjének első konceptlemezét készül kiadni az Anti-Flag. A pittsburghi punkok 13. fejezete január 6-án jelenik meg Lies They Tell Our Children címmel, ezúttal is a Spinefarmnál. Az új kiadvány így majdnem három egész évvel követi majd a 2020-as 20/20 Visiont, és a srácok már ki is dobták róla az első ízelítőt. A Laugh. Cry. Smile. Die. egyáltalán nem meglepő módon a klímakrízissel foglalkozik mind szövegében, mind a hozzá készült klip képi világában. A dalban (és a videóban) egyébként egy-két rövidke verze erejéig Shane Toldot, a Silverstein énekesét is elcsíphetjük, és nem is ő lesz az egyetlen vendég a lemezen.

Az Anti-Flag elmondása szerint maga az album tematikája és formája abból a késztetésből született, hogy ne intézzük el egy anyázással annak a nagyvállalatok uralta disztópikus pusztaságnak a gondolatát, ami vár ránk, hanem igenis ássunk le és fejtsük vissza, hogy milyen törvények, kulturális változások és politikai szankciók vezettek ahhoz a világhoz, amelyben élünk. A banda úgy folytatja, hogy továbbra is háborúellenes a kinyilatkoztatásuk, de szükségszerűnek érezték, hogy ezekre a problémákra most, és együtt keressünk megoldást, és igenis legyen az illetékesek képébe tolva az egész.

A Jon Lundin (Coheed and Cambria, Being as an Ocean, Fever 333) által felvett és kevert albumon nem kevesebb mint nyolc(!) feat lesz, amit alább ki is lehet bogarászni a szigorúan nagybetűs számcímek közt:

01. SOLD EVERYTHING
02. MODERN META MEDICINE (feat. Jesse Leach – Killswitch Engage)
03. LAUGH. CRY. SMILE. DIE. (feat. Shane Told – Silverstein)
04. THE FIGHT OF OUR LIVES (feat. Tim McIlrath – Rise Against & Brian Baker – Bad Religion)
05. IMPERIALISM (feat. Ashrita Kumar – Pinkshift)
06. VICTORY OR DEATH (WE GAVE ‘EM HELL) (feat. Campino – Die Toten Hosen)
07. THE HAZARDOUS
08. SHALLOW GRAVES (feat. Tré Burt)
09. WORK & STRUGGLE
10. NVREVR (feat. Stacey Dee – Bad Cop/Bad Cop)
11. ONLY IN MY HEAD

Egyébként ha lemaradtál volna a srácok pár héttel ezelőtti A38-as koncertjéről (vagy voltál, de nem bírsz betelni velük), akkor a szomszédban is elcsípheted őket a festői szépségű szlovéniai Tolmin városánál rendezett, az augusztus 8-án induló Punk Rock Holidayen, ahol olyan bandák társaságában lépnek színpadra, mint a Bad Religion, a Descendents, a Circle Jerks vagy épp a Comeaback Kid. A jegyek már elfogytak ugyan, de TicketSwapon még érdemes lehet szerencsét próbálni.