KLIPPREMIER: Nézd meg a debreceni metalcore Pit of Saron első videoklipjét!

A zenekar facebook elérhetősége || A zenekar bandcamp elérhetősége

Nagy örömünkre szolgál, hogy újra a Nuskull Magazin hozhatta el nektek Debrecen egyik legaktuálisabb és legfeltörekvőbb zenekarát, a Pit of Saront. A metalcore zenekart még januárban mutattuk be nektek egy szép olvasottságot elérő cikk keretében, amely a hazai undergroundot támogató BEMUTATJUK rovatunk idei egyik legjobb állomása volt, majd februárban, amikor megjelent a fiúk Oblivion című debüt nagylemeze, a Nuskull Magazinnak volt lehetősége arra, hogy bemutassa a fiúk jól sikerült első teljes játékidejű kiadványát egy még sikeresebb cikk premiercikk keretében. A fiúk azóta túl vannak a lemezbemutató koncertjükön az ugyancsak új lemezzel jelentkező dAsh (lemezkritika: itt, interjú: itt), az általunk is bemutatott Strangel (akiknek az EP-jét is mi premiereztük), valamint a Monster in Me társaságában. A zenekar most egy újabb mérföldkőhöz érkezett, méghozzá az előző dalszöveges videójukra tettek rá egy lapáttal és elkészítették első videoklipjüket, méghozzá az Oblivion című debütnagylemez címadó dalára. A zenekar pedig a Nuskull követői számára hozta el elsőként exkluzívan az Oblivion videóklipet, így nincs más hátra, mint egy kis miniinterjú keretében (amely során a kérdéseinkre a zenekar dobosa, Sávai Bence válaszolt a zenekar nevében) nézzétek meg a tehetséges debreceni csapat első videóját!

Sziasztok! Hol vettétek fel a videót és kinek a segítségével készítettétek el?
Sávai Bence: Szia! A klipet a gitárosunk, Hegyes Gergő által üzemeltetett debreceni Dharma Klub koncerttermében vettük fel, ahol egy hatalmas egybefüggő fekete hátteret készítettünk vászonból, saját kezűleg. :D A forgatás során az operatőri munkát Kovács ‘Cody’ János, Mocsári Ádám és Pallagi Dávid végezte, akik mind nagyon profi hozzáállással, tudással és felszereléssel készítették el a felvételeket. A vágás és egyéb utómunkák szintén Kovács ‘Cody’ János keze munkáját dicsérik.
Miért éppen ezt a dalt választottátok a videóhoz?
SB: Első sorban azért választottuk ezt a dalt, mert ez viseli az album nevét, illetve ez a lemez egyik legpörgősebb nótája, illenek hozzá a klasszikus imidzsklipes elemek, hirtelen vágóképek, közös ‘zúzás’.
Hogy éreztétek magatok a forgatáson?
SB: A forgatás jó hangulatban telt, többen is voltunk ott, illetve Cody is a zenekar jó barátja, így „családias” hangulatban telt az egész. Ez a zenekar első klipje, így ez mindenkinek egy új élmény volt. Az előkészületekkel együtt egy egész nap ráment a forgatásra, így kellőképpen elfáradtunk a végére.
Kinek az ötletei voltak a klip elemei és mennyire vagytok megelégedve a végeredménnyel?
SB: A klip elemeit közösen találtuk ki, előzetes egyeztetés során, illetve Cody a forgatásra egy részletes forgatókönyvvel érkezett. A végeredménnyel nagyon meg vagyunk elégedve, mondhatjuk, hogy jobb lett, mint amire számítottunk. Teljesen sikerült azt a képet összehozni, amit elképzeltünk. Ezúton is köszönjük nekik is, és mindenkinek, aki segített a forgatás lebonyolításában, illetve a NuSkullnak is az interjút! :)

Nuskull Magazin margó: A zenekar nyáron szeretne egy mini EU turnét tartani, hogy ez létrejöhessen támogathatjátok a csapatot az ehhez készített indiegogo kampányoldalukon vagy vásárolhattok merchöt is a csapattól, a mintákat és árakat, valamint elérhetőséget itt találhatjátok meg. Support underground!

PIT OF SARON – OBLIVION