KLIPÖZÖN 33: tíz friss videó, avagy az elmúlt hét termése!

Az elmúlt hét, ahogy mostanában igen gyakran előforudul ismét bővelkedett a friss klip megjelenésekben, elvégre új videóval jelentkezett a High On Fire, a P.O.D., a Hundredth, a Green Day, az Axewound, a We Are The Ocean, a Gallows, a Yellowcard, a The Francesco Artusato Project vagy épp a Nickelback. Lássuk őket szép sorban:

Az igencsak nagy múltú kalifornai sludge/stoner, de néhol doom metal High On Fire idén jelentette meg legújabb lemezét, a De Vermis Mysteriist, amelyről nemrégiben a több műfaj közeli lemezt átfogó megacikkünkben értekeztünk. Most pedig itt a legfrissebb klip a lemezhez, a Fertile Green:

A megújult P.O.D. továbbra sem ül a babérjain, hiszen már nem az első és nem a második videót hozzák ki, ami az új Murdered Love néve hallgató korongjuk népszűsítését hivatott szolgálni. A Higher videója a napokban debütált és habár a facebookon már megosztottuk, de álljon itt is a teljesség kedvéért:

A dallamos hardcore/metalcore körökben igencsak nagy népszerűségnek örvendő Hundredth is új videóval rukkolt elő a nappokban, amit az Alternative Press hasbájain debütált, de most már az alábbi YouTube-ablakban is elérhető a Weathered Town c. dalhoz forgatott videó (a Let Go lemezről), mely a Vanna zenekarral közös turné felvételeiből is válogat.

A Green Day igencsak nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen egy háromrészes albumopusz megjelentetése előtt áll, amelyek közül az első (¡Uno!) idén szeptember 25-én fog napvilágot látni és az Oh Love képében pedig már meg is érkezett az első klipsített nóta, íme:

Biztos vagyok benne, hogy sokan ismeritek és sokan szeretitek is a Bullet For My Valentine és a Cancer Bats világát. Most képzeljétek el mi van, ha a kettőt összeresztjük. Az alábbi videóval debütált az Axewound új dala, a Cold, mely Matt Tuck és Liam Cornier erősségeit ötvözi:

Legutóbb a Silverstein előzenekarként járt nálunk az angol sikercsapat, a We Are The Ocean, akik nemrég váltak meg főénekesüktől, Danntől, hogy ezzel egy könnyedebb hangzás felé mozdulhassanak el és végleg maguk mögött hagyják a metalcore ízeket. A temérdek klippel rendelkező csapat pedig új videójában már a friss felállást mutatja be a nagyközönségnek, íme a The Road:

Sok kritika érte a Gallows legénységet Frank Carter távozása után és még több Wade MacNeil megérkezésekor, azonban a csapat szeptember 10-én megjelenő self-titled nagylemezén minden erejével arra törekedett, hogy a kételyeket eloszlassa, a rajongókat megnyugtassa és bebizonyítsa, hogy még mindig a Gallows a legrohadékabb csapat angol földön. Lássuk hát az Outsider Art klipjét:

Augusztus 22-én fennállása óta először látogat el hazánkba (Szegedi Ifjúsági Napok) az amerikai Yellowcard, akik a napokban jelentették meg legújabb nagylemezüket, a Southern Airt, melyről hamarosan mi is értekezünk. Róla érkezett meg egy friss videó, mághozzá a Here I Am Alive c. dalhoz:

Francesco Artusato (All Shall Perish) szintén szóba került már szólólemezének köszönhetően (The Francesco Artusato Project) a honlapon, ugyanis a Chaos and the Primordial mindenképp kötelező hallgatnivaló a progresszív és instrumentális metal zene szerelmesei számára, aki pedig nem ismerné őt az hallgassa és nézz meg a The Madness Of… c. dalhoz készült videót:

Lássuk csak ki van még? Igen, a Nickelback is kiszemelt még egy klipesíteni kívánt nótát legutóbbi The Here And Now c. lemezéről. A Trying Not To Love You c. szerelmes dal pedig meg is kapta a hozzáméltó videót: