KLIPÖZÖN KÜLÖNKIADÁS!

Nem volt még a KLIPÖZÖN rovatunknak különkiadása, ugye? Na, hát most nem tudtuk megállni, hogy ne hozzunk össze egy rendhagyó mustrát. Olyannal ugyanis, hogy egy nap alatt ennyi király videó is napvilágot lásson, szinte csupán pár órás eltérésekkel, ritkán találkozik az ember. Meglehetősen széles műfaji skálán lesz itt szaladgáló Skindred, tanulságos Mastodon, látványos Linkin Park és szokatlan Volbeat produkció is!

SKINDRED – THE KIDS ARE RIGHT NOW

Az elektronikus tánczenét a reggae-vel és metállal ötvöző Skindred elmondhatja magáról, hogy eddig nem volt még rossz videóklipjük. Legyen szó imidzsvideóról, vagy koncertklipről, vagy sima szöveges mozgóképről, a partyzenekar mindig képes volt valami különlegeset, ötleteset, vagy látványosat belecsempészni alkotásaikba. A The Kids Are Right Now sem kivétel ez alól, élő bizonyíték arra, hogy attól még, hogy egy zenekar nonstop turnézik, de közben magával viszi a kamerát is, az nem jelenti automatikusan azt, hogy kizárólag a színpad és a backstage eseményeit lehet megörökíteni, hanem jó hangulatú, látványosságokat felvonultató, kellően pörgős és pazarul vágott munka is lehet az eredmény! Ha lekéssük az Arctic Monkeys elejét, mi akkor is megnézzük a Skindredet a VOLT-on!

MASTODON – HIGH ROAD

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire várjuk már, mit főzött ki nekünk idén a Mastodon. A hatodik nagylemezre pár napot még várnunk kell mindig, az első két kislemezes nóta viszont már szinte unalmasra lett hallgatva az utóbbi hetekben. A Mastodon viszont tipikusan az a zenekar, akinél az ember annak is megörül, ha új videóklipet készítenek, hiszen az garantáltan olyan elborult, groteszk és bódult lesz, mint ők maguk. A High Road klipje sem lett tehát egy könnyen feledhető alkotás, nem mindennap találkozik az ember ennyire gondosan megírt forgatókönyvvel és jól válogatott szereplőgárdával videóklip kapcsán. Nagyon sok mindent bele lehet látni/magyarázni ebbe a munkába, mi ettől most eltekintenénk. Semmiképp ne hagyjátok ki, osszátok meg inkább, hogy nektek mennyire találtak be a képsorai.

LINKIN PARK – UNTIL IT’S GONE

Csukott szemmel is meglehetne már állapítani, hogy milyen lesz a következő Linkin Park videóklip, ha Joe Hahn készíti. DJ-jük rendezési ugyanis lassan egytől egyik a legmodernebb effekteket, a ködös, szeles, egymásra szerkesztett képeket és a legszuperebb kamerák használatát jelentik. Tagadhatatlan viszont, hogy ezek mind, mind minőségi, gondosan elkészített alkotások, még akkor is, ha az utómunkák több időt vehettek igénybe mint az egész konkrét fogatás. Bizonyára nem mi vagyunk az egyetlenek, akik már hallották az új The Hunting Party című lemezt, így azt is megállapíthatjuk, hogy a slágeressége miatt eshetett a választás az Until It’s Gone-ra a Rebellion, vagy a War helyett. Akik viszont még nem találkoztak volna az új Linkin Park-lemezzel, azokat megnyugtatjuk, hogy nem ez a dal a legkiemelkedőbb pillanat, sőt!

VOLBEAT + ANTHRAX – POOL OF BOOZE, BOOZE, BOOZA / BOA

A következő felvétel ugyan nem videóklip, de van annyira érdekes, hogy legyen létjogosultsága ezen különkiadásban. Az ugye mindenkinek megvan, hogy Rob Caggiano, egykori Anthrax gitáros tavaly úgy döntött, hogy inkább a Volbeatben pengetne és producerkedne. Ugyan a ‘szakítás’ tényleg nem volt gyűlölködő, de azt azért senki nem gondolta volna, hogy majd egyszer az egész Anthrax felvonul a dánok színpadára egy kis közös örömzenélésre. Pedig ez a közelmúltban megtörtént, és videóra is lett véve, nem is egy szemszögből. Plusz amellett sem szabad csak úgy elmenni, hogy az eljátszott dal, a Pool of Booze, Booze, Booza még az első, 2005-ös Volbeat-lemezen volt, amikor a világsajtó még azt sem igazán tudta, ki az a Michael Poulsen.