KLIPÖZÖN 36: tíz vadonatúj klip itt és most!

A 2012-es esztendő harminchatodik hetén vagyunk túl lassan és egyre inkább magunk mögött hagyjuk a nyarat, hogy belelépjünk az őszbe. A klipek persze ettől függetlenül vegyesek, ahogy az lenni szokott így, ahogy mindig, ezen a héten is találhattok kedvetekre valót. Mi csak továbbra is annyit kérünk, hogy véleményezzetek és/vagy lájkoljatok! Lássuk kik az eheti nyerteseink: Lostprophets, Martyr Defiled, Muse, Linkin Park, Flyleaf, Glass Cloud, Green Day, Backtrack, T.A.N.K. és a You Me At Six.

A walesi Lostprophets idén áprilisban jelentette meg ötödik nagylemezét, a Weaponst, mely a rajongók egységes véleménye szerint túlmutatott az azt megelőző The Betrayed dalcsokrán, így hálájuk jeléül Ianék rendesen meg is turnéztatták az anyagot, amelynek eredményeként idén nyáron hazánkban is dupláztak. A Jesus Walks c. dalhoz készült videó, azonban nem az első, hiszen a lemez dalai közül készült már klip a Bring’ Em Downhoz és a We Bring an Arsenalhoz is. Ti mit gondoltok eddig melyik a legkiemelkedőbb Lostprophets album és az új dalok közül melyik lehet a legerőteljesebb egy esetleges jövőbeli hazai koncert alkalmával?

A szintén brit Martyr Defiled neve legfőképpen azért is cseng ismerősen a deathcore műfaj hazai kedvelői számára, mert a Grindrise fesztivál szériájának ötödik állomásán (ahonnan egyébként részletek is be vannak vágva 3:07-től)  a srácok voltak a külföldi sztárvendégek. Noha a körülményekre mindenki emlészik, de a késői koncert azonban mindazok ellenére igencsak jól sikerült. Az azóta új lemezére készülő (amihez egyébként korábban két klipet is megjelentető) és hihetetlen sokat turnézó brigád végre korábbi ígéretét megtartva most szeptember elején megjelentette legújabb EP-jét In Shadows címmel, amelyről álljon most itt a legújabb Nemesis c. dalukhoz elkészült videó:

Napjaink egyik legnépszerűbb zenekarát biztosan nem kell senkinek bemutatni. Az immáron ikonná avanzsálódott Matt Bellamy és hű társai idén szeptember 28-án fogják megjelentetni hatodik nagylemezüket The 2nd Law címmel és ehhez a lemezhez készült el a Madness képében az első klippes nóta (korábban egy szöveges videó is készült hozzá). A csapat persze nem ezzel debütáltatta új albumát, hanem az idei londoni olimpia hivatalos slágerének is megválasztott Survivallal. A Muse legújabb Anthony Mandler által rendezett klipjét az alábbiakban tekinthetitek meg:

A következő versenyzőnk szintén olyan kategória, amelyet minden valószínűség szerint több ember ismer a világon, mint amennyi nem. A Mike Shinoda által vezetett Linkin Park idén jelentette meg ötödik nagylemezét Living Things címmel, amelyhez a Lost In The Echo képében egy igencsak különleges klip érkezett most meg. A Jason Zada és Jason Nickel közös rendezésben megvalósuló klip alapötlete lényegében az volt, hogy, aki szerette volna saját facebook képeit megosztva részt vehetett a klip képi vilgának megvalósításban, ezzel egy fajta interaktív videót teremtve. A klip szeptember 4-én debütáló végleges változata itt tekinthető meg:

A Flyleaf főleg nu metal közegben elterjedt self-titled bemutatkozó nagylemeze aránylag nagy port kavart a maga idejében. 2009-ben (Memento Mori) nem sikerült számottevően bővíteniük a rajongói körüket, de most 2012-ben legújabb New Horzions c. harmadik nagylemzükkel minden esélyük meg van erre. A keresztényi értékek mellett pálcát törő Lacy által vezetett formáció új albuma még nem kapott végleges megjelenési dátumot, azonban minden bizonnyal még idén ősszel a boltok polcain landol majd és a címadó tétel, melyre az alábbiakban klipet is forgattak a srácok egész biztosan rajta is lesz. A kérdés, hogy nektek tetszik-e a megújult Flyleaf?

Az utóbbi évek egyik legnagyobb underground dobásaként harangozta be saját magát a külcsín szempontjából igencsak magas színvonalon mozgó technikás, dallamos és modern Glass Cloud zenekar. Aki nem tudná, a mondhatni supergroupként tetszelgő formáció énekese az ex-Sky Eats Airplane, ex-Of Mice & Men énekes Jerry Roush, míg a dalszerző gitáros az épp utolsó albumának megjelentetése előtt álló The Tony Danza Tapdance Extravaganza tag, Josh Travis. A fennmaradó két poszton Jerry két gyerekkori barátja, a Berklee College of Music két végzett növendéke a szövegekért felelős Travis Sykes basszusgitáron és Chad Hasty a dobok mögött. A korábban debütált élő klipet követően most itt a debütlemez (The Royal Thousand) első hivatalos videója az If He Dies, He Dies:

Meglepő módon a Green Day az első zenekar, amelyik negyedik hete futó rovatunkban már másodszorra tűnik fel, aminek azaz egyszerű oka van, hogy Billie Joe-ék vadonatúj lemeztrilógiájukkal tényleg szeretnének bankot robbantani. Minden bizonnyal az első opuszként szeptember 25-én megjelenő ¡Uno! c. lemez népszerűsítése az egyik elsőhelyen álló cél, aminek legújabb lépéseként a napokban debütált Kill The DJ klipje jelent a pár hete érkező Oh Love-ot követően. A kérdés már csak annyi, hogy szerintetek jó-e a zenekar mostani iránya?

A Backtrack új videójával végre a hardcore rajongóknak is kedvezhetünk, hiszen a New York, Long Island környékéről érkező underground csoda igazi közönség kedvenc csapattá nőtte ki magát az utóbbi időben. 2008-ban egyetlen demóval nevük aránylag gyorsan terjedt a megfelelő körökben és a három évig készülő, tavaly decemberben megjelent bemutatkozó nagylemezt pedig már meglehetősen nagy várakozás előzte meg (nyilván mindezt fokozta a srácok által nyújtott lehengerlő koncertélmény). A Darker Half a maga módján beváltotta a hozzáfűzőtt reményeket, így a Reaper Records támogatásával az Erase The Rat egy klipet is kapott, amit itt és most meg is tekinthettek:

Az alábbiakban ismét egy kevésbé ismert csapatot mutatunk be nektek, hiszen a T.A.N.K. neve ezidág egész biztosan ismeretlenségbe burkolózott, elvégre a francia dallamos death metal csapat egyetlen EP-vel jelentkezett, amelynek október kilencedikén debütál teljes értékű folytatása Spasms Of Upheaval címmel a Season Of Mist gondozásában. Ennek a népszerűsítése gyanánt érkezett meg most az amúgy Think of A New Kind fedőnévre hallgató zenekar első klipje, amely a Threat Signal énekesét (Jon Howard) is tömörítő Inhaled c. dalhoz készült el:

Az utolsó helyre pedig Anglia number one tini kedvencét, az utóbbi időszakban kifejezetten megkomolyodó You Me At Six legénységét hagytuk, akik tavaly ősszel jelentették meg harmadik, Sinners Never Sleep c. nagylemezüket, mely talán minden eddiginél több új rajongót eredményezett nekik. Egyfelől a már említett komolyodás és zenei beérés, másfelől Oli Sykes közreműködésének (Bite My Tongue) köszönhetően (Winston McCallt pedig akkor már meg sem említem). A könnyen emészthető slágeres csapatoknak hódoló olvasóink számára a Recklessre készült videó egész egyszerűen megkerülhetelten: