KLIPÖZÖN 2015/#6.

KLIPÖZÖN. A NuSkull Magazin külön bejáratú videórovata, ami hétről hétre szedi össze az érdeklődők számára az oldal lefedettsége alá tartozó előadók legfrissebb klipmegjelenéseit. Legyen az hazai vagy külföldi, hardcore vagy post-rock, nálunk minden héten megtalálod az azt megelőző hetet összefoglaló mozgókép-összegzésünket. Ezzel kívánjuk olvasóink számára lehetővé tenni azt, hogy tartani tudják azt a feszített tempót, amit a zenevilág diktál számukra. Íme az e heti szereplőink: Veil of Maya, While She Sleeps, The Offspring, Muse, Comeback Kid, Hollywood Undead, Vanna, Solidmen, Turbo, Now and On Earth, Hands Like Houses, Gatherer, Old Again, Mouth of the South, Killer Be Killed, Atreyu, War of Ages, Turbowolf, Matty Mullins, Teenage Bottlerocket, Too Close to Touch, Aspire, Superheaven, wars.

VEIL OF MAYA – MIKASA

A Veil of Maya egy nagyon jól összerakott klipet hozott ki a Mikasa című dalukra, ami a májusban megjelenő új nagylemezen, a Matriarch-on fog szerepelni. (Nem mellesleg ez lesz az első album, amin az új énekes, Lukas Magyar énekel.) A történet nem nagy szám: egy fiatal lány útját követhetjük egy képzeletbeli helyre, ahol isteni lényekkel kerül kapcsolatba, azonban a megvalósítás kiválóan sikeredett, nagyon jók a vágások, a díszletek, a sminkek, valamint a cgi-s részek. De a legnagyobb meglepetést maga a szám adja, ugyanis dallamos ének került a Veil of Maya zenéjébe, ami elsőre furcsának tűnhet, de több hallgatás után már abszolút természetesnek hat. Már csak az a kérdés, hogy milyen lesz az új album! (Komor Attila)

WHILE SHE SLEEPS – OUR LEGACY

Az angol fiúk igazi kultuszt építettek maguk köré. A pár napja megjelent új, Brainwashed névre hallgató nagylemezüket okosan adagolták be a megvadult tömegeknek. A szépen szétszórt morzsák, dalok és videók (New World Torture, Trophies of Violence, Four Walls) után a finisben még bedobták a zseniális Our Legacy-t is, és hozzá egy hangulatos és őrült videót forgattak. Az élő zenélés elé és közbe személyes felvételeket vágtak, melyben nyomon követhetjük tagok és a zenekar beérését. Tényleg egy élmény nézni és hallgatni is. Az új lemezt pedig ajánlott sokszor lejátszani! (Berta Betti)

THE OFFSPRING – COMING FOR YOU

A The Offspring a hét talán egyik legszórakoztatóbb videóját szállította le, gondolom nem véletlenül a Coming For You-ra esett a választás, igazi Offspring instant sláger. A klipben egy csapat bohócot láthatunk egy raktárházban, amint kíméletlenül aprítják egymást… és itt az aprítást szó szerint kell érteni, a trash film  hangulat garantált a gore-ba hajló jelenetekkel! Van e szürreálisabb látvány, mint amikor egy bohóc próbálja megfojtani a másikat a beleivel? Na jó, gondolom az It című film óta sokaknak tabu a bohóc, ez a klip sem fog sokat változtatni ezen, de a megtekintés kötelező! (Tósaki Andor)

MUSE – DEAD INSIDE

A Muse erősen kezd visszatérni régi önmagához, ezt már bizonyította a Psychoval, majd a most megjelent Dead Inside-dal. A videó nem különösebben érdekes, de ha valaki ezüstös testű, paraszemű nőket akar nézni, akiknek kint lobog a melle, csak tessék. Egyébként teljesen rendben van a képi világ, csak éppen nem sok energiát feccöltek bele (Galló Tímea)

COMEBACK KID – LOSING SLEEP

A Comeback Kidtől hallottunk és láttunk már izgalmasabb videókat is, de nekem még így is tetszik ez is. A látványanyag ízléses, igényes, sokan örülhetnek annak is, hogy a portugál Devil In Me banda frontembere is beugrott egy kicsit játszani a mikrofonnal. Az felvételek meg még mindig a NSD turnén készültek, jó mozgalmas pillanatokat megörökítve. (Berta Betti)

HOLLYWOOD UNDEAD – DAY OF THE DEAD

A Hollywood Undead új albumához meg is érkezett egy videó a mélységes borzalom formájában. Olyan szinten nem illik össze a szám és a klip, hogy az döbbenetes. A mondanivalót még az is megérti, aki nem tud angolul, de borzalmasan van összerakva az egész, ráadásul olyan indokolatlan jelenetek vannak benne, mint gitárzúzás, ami sosem volt menő, de ebben a videóban még ez is katasztrófa. Egy szóval jellemezném: szar. (Galló Tímea)

VANNA – TOXIC PRETENDER

Nagy köszönet a sepregetős fiúnak, aki felrugdosta a földről Davey-t és elindulhatott a „vonulós” videó, de nem a Deez Nuts-os tróger, de semmi nem történik forgatókönyv alapján. Vannak itt király, komikus, de ciki jelenetek is, hűen prezentálva a banda szerethető őrültségét, amit az élő bulijaikon is bebizonyítottak már. Kár is lett volna nem feldobni a bizonyos lendületes menetelést egy koncertfelvétellel. Szeretjük. (Berta Betti)

SOLIDMEN – NULLÁRÓL HATVANRA

A Mihaszna Film neve már eddig is garancia volt a minőségi anyagokra, de Nagy Viktor legújabb klipje, amit a budapesti Solidmen zenekarral készített, talán az összes eddigi munkája közül a legötletesebb. Egyszerűen annyi apróságot lehetne belőle kiemelni, hogy inkább bele sem kezdünk, majd ti szépen megnézitek magatoknak. Mert ezt meg kell néznetek. (szerző)

TURBO – MERCURY

A Turbo új klipje a tökéletes példája annak, hogy egy imidzsklip is lehet szórakoztató és profin összerakott. A videó egyébként a gitáros, Vigh Dávid munkája, pazar lett a megvalósítás, a ‘Led Zeppelin effektek’ külön jól mutatnak, nemzetközi szinten is megállja a helyét, ahogy maga a zenekar is! (Tósaki Andor)

NOW AND ON EARTH – INTOXICATED

Emlékszik valaki a Skip the Foreplay-re? Ők voltak az a kanadai brigád, akik 2011 talán legnagyobb parti-metalcore slágerét rakták össze pár jól menő nevű haverjuk közreműködésével (Alex Erian-t és Tyler Hoare-t ugye nem kell bemutatni?), majd egy kevésbé jól sikerült lemez és pár turné után amilyen hirtelen feltűntek, úgy el is. Most viszont pár év csend, néhány tag-, egy név- és egy zenei irányváltás után újult erővel térnek vissza a színre: a #yoloswag és #veretés hashtagek eltűntek a banda névjegyéről, viszont az epikus szinteket megütő fogósság és slágeresség továbbra is megvan, de olyannyira, hogy a jövő hónapban megjelenő Blacked Out c. nagylemeznek lényegében már most megelőlegezhető az év egyik legjobb metalcore anyaga de cím. A debüt klipben egyébként nem sok minden történik, a banda zenél egy színházban, miközben a pincében egy lány stílszerűen intoxikálja magát. De a dal! A dal!!! (Völgyesi Ádám)

HANDS LIKE HOUSES – I AM

Csak engem zavar ez az affektálás és a felesleges, maníros mozdulatok halmozása? A random érthetetlen szimbólumokról, bevágásokról meg már ne is beszéljünk. A videóról mondhatnánk, hogy szürke, mint az életem… de annak legalább van valamennyi értelme. (Berta Betti)

GATHERER – GOD DELUXE

Az új-zélandi Gatherer nagyon elszúrta ezt a videóját. Sokkal többet lehetett volna kihozni egyes képekből, ötletekből, de a túlságosan gyors és követhetetlen vágások miatt az egész zavaróvá, majdnem nézhetetlenné vált. Szerencse, hogy alig két perces a dal, ha tovább pörgették volna a képeket a szemem előtt, még idegsokkot is kaptam volna. (Berta Betti)

OLD AGAIN – MUST BE NICE

A floridai pop-punk banda klipje azt mutatja meg, mit csinál az összezavarodott kiskölyök, ha az apja elhagyja a családot: naná, hogy űrhajót épít kartonpapírból a megkeresésére! Amilyen komoly a témakör, olyan jópofa is a megvalósítás, szóval érdemes ránézni. (Völgyesi Ádám)

RETOX – DIE IN YOUR OWN CATHEDRAL

Egy perc rombolás, rothadás. Valakinek essen már le a társadalomkritika! (Berta Betti)

MOUTH OF THE SOUTH – GOOD INTENTIONS

A név és a helyszín láttán először joggal gondolhatnánk, hogy a texasi Mouth of the South is biztos afféle mocsári sztónerkedésben utazik, de amint észrevesszük a videó alatti Facedown Records feliratot is, egyből világos lesz, hogy a játék neve keresztény metalcore, mégpedig egy kicsit djent-es, és nagyon zaklatott kivitelben. Miközben a banda az erdőben zenél, a feldúlt főhős egy sötét szobában vívódik magával, majd a végén kirohan a szabadba, ahol egy fa tövében is különös dolgok történnek vele. Azt viszont nem mondanám, hogy ezt a szálat értem is. (Völgyesi Ádám)

KILLER BE KILLED – CURB CRUSHER

Ismert zenekarok standard koncertklipjei című rovatunkat látjátok. (Völgyesi Ádám)

ATREYU – SO OTHERS MAY LIVE

Még mindig ismert zenekarok standard koncertklipjei című rovatunkat látjátok. (Völgyesi Ádám)

WAR OF AGES – LIONHEART

És még mindig. (Völgyesi Ádám)

TURBOWOLF – NINE LIVES

Az új Turbowolf videó felér egy kiadós LSD-trippel, az őrültebbnél-őrültebb képek követik egymást, a végeredmény elég pofás lett, pszichedélia a köbön, de ezt már megszokhattuk a zenekartól. Jöhet az új album, bár az elsőt nehéz lesz überelni… (Tósaki Andor)

MATTY MULLINS – GLORY

A Memphis May Fire frontemberének szólóalbumáról újabb klip jelent meg a Glory formájában. Bár mennyire is szeretném fikázni a videót, nem lehet, ugyanis nagyon igényesen lett összerakva. A szám mondanivalója jól kapcsolódik a képi világhoz úgy, hogy az nem fordul önművészkedésbe. Kötelező megtekinteni! (Komor Attila)

TEENAGE BOTTLEROCKET – THEY CALL ME STEVE

Mindig is lenyűgözött, hogy mennyi mindent lehet a Minecraftban alkotni, tényleg csak az alkotók képzelete szab határt. Az épp tárgyalt videó is idetartozik, teljes mértékben a Minecraft világában készült, ezzel mindenképpen átlépi a jópofasági küszöbértéket. Érdemes megnézni! (Komor Attila)

TOO CLOSE TO TOUCH – PRETTY LITTLE THING

Ugyanaz a sorgyártmány, közhelyes cucc amit mindenki ismer, a dal viszont eléggé rádióbarát. (Berta Betti)

ASPIRE – BREAK DOWN THESE WALLS

A hiphop hatásokkal bíró pop-punk Aspire új klipje olyan, mint egy finom limonádé: bármikor fogyasztható. Nem kell semmit se várni a videótól, a srácokat egy jó megvilágítással rendelkező színpadon láthatjuk zenélni. A szám ellenben kárpótol minket könnyedségével. (Komor Attila)

SUPERHEAVEN – I’VE BEEN BORED

Srácok, szólni kellett volna Muldernek meg Scullynak! Ha valaki találna egy ufo-t, csak nekik szóljon! A kedves és barátságos Superheaven inkább rögtönzött az élettelen párának egy kis welcome bulit… és hogy mi a vége? Hát nézzetek bele, de ne nagy elvárásokkal. (Berta Betti)

WARS – WEATHERED EYES

E heti klipválogatásunkat a wars zenekar első videójával zárjuk, ami elég jól sikerült. A zenekar néhány hete mutatkozott be Daniel P Carter Rockshow-jában, a BBC 1 rádióban Gambler’s Ruin című szerzeményükkel, most pedig már forgattak is egy fekete-fehér alapkoncepciós videót. Láthatjuk így a zenekart (arca is lett így annak az erős toroknak), és egy kissé lányos főhőssel való rombolást, amire került egy kis piros filter is. Indulásnak azért nem rossz. (Berta Betti)