KLIPÖZÖN 2014/7.

KLIPÖZÖN. A NuSkull Magazin külön bejáratú videórovata, ami hétről-hétre, vasárnapról-vasárnapra szedi össze az érdeklődők számára az oldal lefedettsége alá tartozó előadók legfrissebb klipmegjelenéseit. Legyen az hazai vagy külföldi, hardcore vagy post-rock nálunk minden hét utolsó napján megtalálod az azt megelőző hetet összefoglaló mozgókép összegzésünket. Ezzel kívánjuk olvasóink számára lehetővé tenni azt, hogy tartani tudják azt a feszített tempót, amit a zenevilág diktál számukra. Az év hetedik hetében a következő zenekarok kerültek fel a listára: Martyr Defiled, I Am Heresy, Silverstein, Light Your Anchor, The Pretty Reckless, La Dispute, Kill Devil Hill, Hail Spirit Noir, Palms, Akissforjersey, Defiler. Kik a kedvenceid a héten?

MARTYR DEFILED – DEMONS IN THE MIST

A Martyr Defiled gárdája a hamarosan megjelenő, No Hope No Morality nagylemezről emelte el a ’Demons In The Mist’ című tételt, melyhez annak rendje és módja szerint minőségi imidzsklipet is forgattak. A „nehézség” az első percekben földhöz vágja az embert, a további breakdownok pedig garantálják, hogy ott is maradjon – a hangzás az ígéretekhez méltóan sötétre sikeredett. A videó első felében ráadásul mindenki számára egyértelművé teszik: pufi mellényben is lehet dobolni durva zenét úgy, hogy közben kemény marad az ember! (FB)

I AM HERESY – MARCH OF BLACK EARTH

Nem szívesen költöznénk abba a városkába, ahol az új I Am Heresy klip játszódik, a településen ugyanis egy maszkos kiscsaj mindenféle tortúrának veti alá áldozatait, persze csak a saját érdekükben. Ennyit elég is írni a roppant hatásos klipről (főleg, hogy igazából csak rohadtul semmitmondó dolgokat lehet, a vizualitás a lényeg), jöjjön a dal: a March of Black Earth fantasztikus, ha eddig nem vártátok volna a lemezt, illetve az áprilisi koncertet, akkor itt az ideje! (BG)

SILVERSTEIN – ON BRAVE MOUNTAINS WE CONQUER

Először örülsz, hogy nem imidzsklip. Aztán nem örülsz, mert azt a sztorit, amit a klip el akar mesélni, nem egy ilyen rövid dalhoz tervezték, így aztán azon túl, hogy minden expozíció nélkül dobnak minket a mélyvízbe, és nem értünk semmit, más izgalmat nem tartogat az egyébként remekül fényképezett (és a szereplők által jól eljátszott) videó. Mégis volt értelme elkészíteni, mert tökéletesen áthozza azt a nem túl kellemes érzést, amit már biztos átélt az, akinek van segítségre szoruló hozzátartozója, aki viszont rohadtul nem kér a segítségből. Ja, a dal? Jó, de hát a lemez is az volt. (BG)

LIGHT YOUR ANCHOR – INDIAN SUMMER

A Between Love And Madness straight edge tagjaiból szerveződött Light Your Anchor a ’90-es évek dallamos hardcore vonalát célozta meg. A mindig nagyon jókedvű srácok új klipje pedig címéhez hűen a nyári turnészezon egy hangulatos összefoglalója. Ha nem tudnánk a fiúk életviteléről még rosszindulatú feltételezéseket is gyárthatnánk, hogy vajon miért ennyire boldogok minden képkockán. Élvezik a zenét. (TM)

THE PRETTY RECKLESS – HEAVEN KNOWS

Taylor Momsen új klipje tipikusan az a videó, amit minden hülyegyerek ellinkel majd a haverjának az alábbi kommentárral: „2:06 ANYÁÁÁÁÁÁÁÁD!” (TM)

LA DISPUTE – FOR MAYOR IN SPLITSVILLE

A La Dispute egy remek zenekar. Volt. Legalábbis az új dal és egyben videó nagyon azt súgja, hogy valami nagyon félrement a srácok próbatermében; elég nyilvánvaló, hogy a (volt?) screamo/poszt-hardcore banda valami olyasmi ellágyuláson és ellaposodáson ment keresztül, mint pl. legutóbb a Polar Bear Club. A For Mayor in Splitsville egy hétköznapi jelenetsorokat végigkövető videó, amelyben egy srác és egy csaj „vergődését” követhetjük végig. Mi nagyon nem vagyunk ezzel a teljesítménnyel megelégedve, ti hogy vagytok vele? (BB)

KILL DEVIL HILL – LEAVE IT ALL BEHIND

A Kill Devil Hill a szupergrupp címkét a Pantera basszusgitárosa, Rex Brown és a mindenhol megforduló Vinny Apice dobos által érdemelte ki, de sajnos ez a dal nem túl érdekes „autópályarock”, a klip pedig egyszersemnézős. (JÁ)

PALMS – MISSION SUNSET

Az utolsó Deftones lemez se kapott érdekes klipeket, de a „leggyengébb Chino Moreno zenekar”-ként is aposztrofálható Palms új videója még azt a szintet sem üti meg, és a dalban sincs semmi olyan, hogy az ember meg akarja tudni, mit csinál a srác a parton. (JÁ)

AKISSFORJERSEY – WAR

A szebb napokat is megélt Akissforjersey sem hagyhatta ki az utóbbi évek egyik legnagyobb ziccerét: bekeményítés és mindezt egy olyan videóban megmutatni, amely az erdőben játszódik. A januárban megjelent New Bodies egyébként hemzseg az olyan daloktól, mint a War, így ha valakinek komolyan bejött a dal (és az elég kevés történést tartalmazó fakó, sok lassítással tarkított videó), akkor mindenképpen lessen rá a srácok friss anyagára. (BB)

DEFILER – THE LAZARUS SIGN / HOLLOW BASTION

Ha ott lettünk volna a Defiler próbatermében, amikor felvették a klip első felét, biztos nagyon jól éreztük volna magunkat, de inkább az ingyenpia, mintsem a zene miatt (a szag ellenére is, nem, nem rosszindulat, de egy ilyen pici teremben ennyi emberrel, te jó ég, milyen büdös lehetett). Viszont így itthonról, a kisszobából nézve ez a két összefűzött dalból álló videó nagyon hosszú és unalmas, és az sem segít a helyzeten, hogy a valószínűleg férficsalógatónak szerepeltetett nőcik kinézet alapján javarészt elmehetnének egy tetszőlegesen választott trashreality-be. (BG)