KLIPÖZÖN 2014/20.

KLIPÖZÖN. A NuSkull Magazin külön bejáratú videórovata, ami hétről-hétre, vasárnapról-vasárnapra szedi össze az érdeklődők számára az oldal lefedettsége alá tartozó előadók legfrissebb klipmegjelenéseit. Legyen az hazai vagy külföldi, hardcore vagy post-rock nálunk minden hét utolsó napján megtalálod az azt megelőző hetet összefoglaló mozgókép összegzésünket. Ezzel kívánjuk olvasóink számára lehetővé tenni azt, hogy tartani tudják azt a feszített tempót, amit a zenevilág diktál számukra. Az év huszadik hetében a következő zenekarok kerültek fel a listára: Make Them Suffer, Confession, Man Overboard, Mercenary, Bury Tomorrow, Vallenfyre, Tankcsapda, My Iron Lung, TEJ, Down, Beartooth, Hour Of Penance, Alesana, Truckfighters, Fucked Up, All Time Low, Carnifex, Tigers Jaw, Sepultura, Of Mice & Men, Arcade Fire, Dealey Plaza, Whitechapel. Kik a kedvenceid a héten?

MAKE THEM SUFFER – LET ME IN

Erős kezdés a hétre a Make The Suffer új klipje, ahol a dal ugyan annyira buta, hogy mérhető IQ csökkenést eredményez, de a szépen elhelyezett szintifutamok és női ének nagyon sokat dobnak a hangulaton. Emellett a háttérsztori is meglepően jó és érdekes, így akár még kiemelkedőnek is mondható az idei heti (amúgy erős) mezőnyből. (JB)

CONFESSION – FUCK CANCER

Ennél lényegretörőbb címet nem igazán lehet adni egy számnak, ezzel összhangban pedig a klipet sem kell kétszer megnézni, hogy megértsük. A Confession mérges a rákra, a betegségben szenvedő vagy épp meggyógyult emberek pedig lapokat mutogatnak, amin ők is beszólnak neki. Nem épp hivatalos gyógymód, de reméljük hatásos lesz. (JB)

MAN OVERBOARD – WIDE AWAKE

Sosem értettük miért érzik kötelezőnek a pop-punk zenekarok a legunalmasabb akusztikus tételeikhez a klipforgatást. A Man Overboard is beletrafált most ebbe, legalább a főszereplő lányt castingolhatták volna figyelmesebben. (TM)

MERCENARY – WELCOME THE SICKNESS

Hétperces klip, aminek a fele stáblista. Mi egyébként képtelenek vagyunk elhinni, hogy ezen a gagyin ennyien dolgoztak. (TM)

BURY TOMORROW – OF GLORY

Nem lehet haragudni erre a bandára, akárhogy is 8 éve ellőtt témákat használnak a zenéjükbe, egyszerűen érződik, hogy próbálkoznak jót csinálni. Megszámlálhatatlan klip és dal, amik azért csak megütnek egy szintet, még ha ez az új koncertklip nem is fog senkit újranézésre kényszeríteni. Tipikus és unalmas, de a háttérbe jó lesz.

VALLENFYRE – SPLINTERS

Hétperces klip ismét, ezúttal sokkoló képsorokkal, fekete-fehérben. Itt legalább az atmoszféra a helyén van. (TM)

TANKCSAPDA – KÖPÖK RÁTOK

Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy már jóval előttünk leírt mindenki mindent az új Tankcsapda-dalról és annak videójáról. Abban meg egyenesen biztosak vagyunk, hogy már mindenki meg is nézte/hallgatta a Köpök rátok című újdonságot, még ha nem is vallja be. Hogy valami újat is tudjunk mondani, mi inkább megpróbáltuk megszámolni, konkrétan hány szándékos(!) köpés kapott helyet a végleges videóban. Körülbelül olyan 4-et sikerült felfedeznünk, ami azért valljuk be nem is olyan sok. De azért számolgassátok ti is nyugodtan, csak ne feledjétek, a véletlen nyálröpködések nem számítanak teljes értékű köpésnek! (TM)

MY IRON LUNG – COMMONWEALTH

A My Iron Lung ilyen rosszindulatú zenekar lenne? Mindenesetre ha ők nem is, mi azért felhívjuk a figyelmet arra, hogy epilepsziában szenvedők semmiképp NE nézzék meg az új videójukat.(TM)

TEJ – HOLÁLÉ! (km. Halott Pénz)

Palika ismét itt van és élvezi! Ezúttal a szólóprojektből egész zenekarrá bővült Halot Pénz közreműködésével, akinek tavalyi lemezén is volt már TEJ. A szarkasztikus bugyuta muzsika még egy szarkasztikus bugyuta videóval is ellett látva, aminek rendezéséből még Palika is kivette a részét. (TM)

DOWN – WE KNEW HIM WELL

Phil Anselmo vajon azért kezdett dús, ősz szakáll növesztésébe, mert Kirk Windstein lelépett? Mindenesetre tök jól áll neki. Nem is mernénk mást mondani. (TM)

BEARTOOTH – BEATEN IN LIPS

„Na ez… ez hardcore.” – 14 éves Hot Topic törzsvásárló. (JB)

HOUR OF PENANCE – REFORGING THE CROWNS

A lágy balladáiról elhíresült Hour Of Penance természetesen magára vállalta a feladatot, hogy a héten is megkapjuk a nélkülözhetetlen blast- és harmincketted-adagunkat. Ráadásul a technikás death csapat idén megjelent lemezét népszerűsíteni kívánó klip valamivel túlmutat a „mérges arckifejezéssel, bicepszből-gitározás” témakörén, sőt a befejezés is egész ütős. (FB)

ALESANA – FATIMA RUSALKA

Hét perces klip. Na jólvan, nézzük meg. Koncertklip. Na jólvan, nézzünk meg mást. (JB)

TRUCKFIGHTERS – MIND CONTROL

Azt nem állítjuk, hogy ha majd időszerű lesz a kölykünknek mutogatni, mi is az a stoner, akkor a Truckfighters lesz az első banda, ami eszünkbe jut majd, de ha ez nem stoner, akkor nem tudjuk, mi az. Bár ezek a faszik valószínűleg még életükben nem láttak sivatagot (hacsak nem a Breaking Bad darálása közben), és az énekes kiejtése egyből lelövi a poént, hogy nem amerikaiak, a zenéből olyan szépen szivárog a Kyuss hangulat, akár egy vízipipa rossz tömítésén keresztül a jókedv. A klip se rossz (leszámítva a gagyi baltával rohangálós részt), bár azt hirtelen meg nem mondanánk, hol láttunk ilyet utoljára (de talán a Turbónál) (BG)

FUCKED UP – SUN GLASS

A Fucked Up mindig is azért volt egy szimpatikus zenekar, mert az egyszerű nevükkel tökéletesen körülírták saját magukat. Elcseszett zenekar, elcseszett zenével és most egy újabb elcseszett videóval. (TM)

ALL TIME LOW – THE IRONY OF CHOKING ON A LIFESAVER

Az All Time Low sosem volt egy jó pop-punk zenekar, erre lassan már ők is és a Kerrang! magazin is rájönnek, így szépen lassan el is hagyják a stíluselemeket. Csak azt felejtették el nekik mondani, hogy már létezik egy Simple Plan. (TM)

CARNIFEX – DIE WITHOUT HOPE

Annak ellenére, hogy valószínűleg igazi világvége-hangulatot igyekeztek teremteni a hatásvadász effektekkel meg a piróval, a Carnifex-nek csak annyit sikerült elérnie, hogy az övék lett az elmúlt hetek egyik legcikibb imidzsklipje, és ezért legalább 70%-ban a Shawn Cameron hajára kent kilónyi takony a felelős. Az új lemezről a maga helyén már elmondtuk, miért nem lett különösebben jó, bár az, hogy technikásodtak, és hagyták, hogy inspirálja őket a The Black Dahlia Murder, mindenképp előny. Az mondjuk érdekelne minket, mit tolnak ezek a srácok, hogy nincs halálfélelmük, amikor ekkora lángnyelvek között pörgetik a hajukat. (BG)

TIGERS JAW – HUM

A Tigers Jaw videójában pont az a találó, hogy a zenét lehalkítva teljesen ilyen aláfestést képzelnénk el neki. Vagy fordítva. (TM)

SEPULTURA – DA LAMA AO CHAOS

Akár hiszitek, akár nem, volt olyan korszaka a metalzenének, amikor a Sepultura a világ egyik legkeményebb zenekarának számított. És ezt nem az ujjunkból szoptuk, még George Kollias nyilatkozott hasonlót az egyik Kettőnégyben, márpedig ha valaki, hát ő a brutális zenék szakavatott mesterének tekinthető. Persze ezek az idők már elmúltak, olyannyira, hogy az akkori tagok sincsenek már sehol (leszámítva persze az új lemez jelen klipben előadott záródalát egymaga éneklő Andreas Kissert), mégis, jó nézni, hogy a brandet továbbvivő „ifjoncok” lazán és profin tolják a Ratamahatta kalóriaszegény változatát. Az, hogy szar a klip, nem is az ő hibájuk,  hanem a CGI tarisznyarákoké meg egyéb baromságoké, bár az utolsó húsz másodperc annyira kínosan vicces, hogy már azért megérte leforgatni a videót. (BG)

 

OF MICE & MEN – WOULD YOU STILL BE HERE

Lehet 20 éves hangzást próbál újraéleszteni az Of Mice & Men, de jóval értékelhetőbb ez a próbálkozás, mint a korai anyagok bármelyike. A klip igényes, szép vágóképekkel, szóval ez a banda is kicsúszni látszik a „szar” kategóriából, amelyet a legutóbbi lemez is bizonyít. Mi lesz így velünk? (JB)

ARCADE FIRE – WE EXIST

Az Arcade Fire új klipje nemcsak az eheti, de az utóbbi hónapok Klipözönös felhozatalának is kiemelkedő darabját képzi. Igen, ez az a videó, amiben Andrew Garfield, az új-generációs Pókember letúrja védjegyévé vált frizuráját, hogy transzvesztitának állva eljárjon egy lélegzetelállító koreográfiát. Slusszpoén még az, hogy a klip megjelenése után nem sokkal Tobey Maguire, az előző Pókember trilógia sztárja is megismerkedett a nullásgéppel. (TM)

DEALEY PLAZA – FIEND

Jujj, ez nagyon erőszakos klip, tisztára félelmetes. Van benne kecsapvér is, meg egy lány, akit fogva tartanak. Ez vajon igazi, tényleg bántották azt a szegény lányt? Fú, ez a banda tisztára beteg, a haveroknak megmutatom, óriási király lesze, milyen underground deathcoret ismerek. Este azért égve hagyom az éjjeli lámpát. (JB)

WHITECHAPEL – OUR ENDLESS WAR

A Whitechapel élőben is egyre megcsináltabb marcona zenekar. Pár éve még lehetetlen lett volna az akkoriban szigorúan bandamerchekben nyomuló zenekart egyenkarpántokkal és saját fellépőruhákban elképzelni. Mi egyelőre nehezen emésztjük meg az „eltriviumosodást”. (TM)